Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2015-12-17, 08:55
Piitubski napisał/a:
Wersja Dokker Stepway nie ma dodatkowych osłon podwozia. Czy jeżdżąc przez wysokie trawy coś się może uszkodzić?
No bez przesady - jakbyś walnął o kamień to rozumiem, ale o trawę? Plastikową oslonę pod silnikiem rozbiłem ze trzy lata temu, przez wysokie trawy, a czasem przez zboże do połowy drzwi jeżdżę regularnie i nic nie uszkodziłem.
Na niemieckiej stronie Dacia znalazłem dane techniczne Dokkera odnośnie prześwitu; niezaładowany 190mm, załadowany 153mm. Czy załadowany, to obciążony maksymalnie?
Tak. Zresztą sam miałem doświadczenie ze swoim Lodgy. Miałem transport płytek chodnikowych i byłą załadowana na maxa wagowo. Osiadła trochę, ale nie tak strasznie i miałem do pokonania niezbyt równą gruntową drogę ok. 500 m (były górki i dołki), nie było żadnego ciorania pod podwodziem. Zajrzyj na moje zdjęcia.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-19, 10:49
Lza napisał/a:
DOBLO' CARGO MAXI KOMBI 1.6 MJ 105KM;
.............
cena: 68757,00, czyli mniej niż 15% więcej niż stepway lodgy z rabatem.
Mnie niedawno zaoferowano Partnera Outdoor 1.6 hdi z najnowszym silnikiem 120 KM i 300 Nm za 68000,00. Jak się dobrze negocjuje w innych markach to Dacia już taka rewelacyjna cenowo nie jest. W jakimś teście o Dokkerze padło stwierdzenie, że Dacia przebija rzeczywiście cenę ale tylko najtańszymi wersjami natomiast już w tych "wypasionych" mocno zbliża się do marek mniej spartańskich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum