komisją skrutacyjną (nigdy nie wiem, co to jest; co ona skraca i czemu z błędem?)
Służę uprzejmie (za wikipedią):
Cytat:
Komisja skrutacyjna – grupa osób, których zadaniem jest policzenie głosów oddawanych za, przeciw lub wstrzymujących się podczas głosowań na wszelkiego rodzaju zgromadzeniach, np. na zgromadzeniu wspólników spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, zgromadzeniu akcjonariuszy spółki akcyjnej, walnym zgromadzeniu spółdzielni, a także np. w komisjach parlamentarnych i w samym parlamencie (w czasach poprzedzających wprowadzenie elektronicznego liczenia głosów).
Ja widzisz, to bardzo ważna komisja - bo nieważne, kto jak głosuje, ale kto liczy głosy
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-06, 16:48
TD Pedro napisał/a:
tego faktu nie znałem, większość Klubowiczów też chyba nie...
Marcin napisał/a:
Kolego sam fakt, że nie pisze na forum nie oznacza, że się nim nie interesuję i nie zajmuje.
Mam ciągły kontakt telefoniczny z Laisarem i na bieżąco uzgadniamy wszystkie sprawy.
laisar napisał/a:
Nie jest "pro forma" - od początku zawiaduje sprawami formalnymi domeny i hostingu forum, są na niego zarejestrowane i zajmuje się nimi na bieżąco oraz zawsze, gdy tylko wymagają tego wydarzenia.
...
O zmianie "właściciela" oczywiście można dyskutować. Gdyby jednak Marcin się zgodził i ktoś przejął "własność" forum, to taka osoba musiałby się z kolei liczyć z koniecznością dalszego przekazania "posiadania" w przypadku zmiany auta. To spore zamieszanie - a jaki byłby zysk? Skoro Marcin wciąż aktywnie działa na tym polu, to ja nie dostrzegam potencjalnej poprawy sytuacji, do której i tak nie mam żadnych zastrzeżeń.
jedyne co po tej lekturze mogę stwierdzić z cała pewnością to to ze laisar zachował Się brzydko. wie o tym. Nie przeprosił i nie zamierza.
MOJA OCENA TAKIEGO POSTĘPOWANIA JEST JEDNOZNACZNIE NEGATYWNA !!!!
cała reszta ewentualnych stwierdzeń nacechowana jest dużą dozą niepewności wynikającej z niewiedzy i zagmatwania wątku w pełni znanego tylko zainteresowanym.
Wedle mojej wiedzy, Marcin podchodzi do tego trochę podobnie jak ja i mimo bycia głównym administratorem nie poczuwa się do takiej "prezesury".
No ale w takich sytuacjach powinien się poczuwać i tego typu decyzje, jak zdymisjonowanie admina powinien wykonać Marcin, z krótkim wpisem uzasadniającym i było by ok.
PS. Moim zdaniem należało się to Kratylosowi, ponieważ chłop więcej wodę mącił niż uzdrawiał.
Tylko to wykonanie
Ostatnio zmieniony przez monopios 2014-02-07, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-02-08, 17:26
monopios napisał/a:
PS. Moim zdaniem należało się to Kratylosowi, ponieważ chłop więcej wodę mącił niż uzdrawiał.
Daj jakiś przykład. Bo człek wszystkiego nie doczyta. K zrobił jakąś aferę, a ja njc nie wiem. Jakbym wiedział o co chodzi, to też bym potępił.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2014-02-08, 23:02
Wypowiem się jako jeden z najstarszych wiekiem członków.
Czy takie naparzanie się ma sens? Co to wniesie poza ogólnym niesmakiem? Zmieni to jakoś funkcjonowanie forum? Czy nie mamy tutaj kolejnej wersji smutnego kawału: "dlaczego przy polskim kotle piekielnym nie potrzeba dyżurnego diabła?"
Dogadajcie się jakoś albo wyznaczcie spotkanie na ubitej ziemi zamiast wprowadzać takie niesmaczne wątki. Całą ta dyskusja jestem po prostu zdegustowany
Marka: DACIA
Model: LOGAN MCV
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2012
Wersja: Story
Wysłany: 2014-02-09, 18:37
ajax napisał/a:
Wypowiem się jako jeden z najstarszych wiekiem członków.
Czy takie naparzanie się ma sens? Co to wniesie poza ogólnym niesmakiem? Zmieni to jakoś funkcjonowanie forum? Czy nie mamy tutaj kolejnej wersji smutnego kawału: "dlaczego przy polskim kotle piekielnym nie potrzeba dyżurnego diabła?"
Dogadajcie się jakoś albo wyznaczcie spotkanie na ubitej ziemi zamiast wprowadzać takie niesmaczne wątki. Całą ta dyskusja jestem po prostu zdegustowany
bywam na forum jak coś potrzebuję, może też nadejdzie czas ,że się czymś podzielę :)
przeczytałem ten wątek i pomyślałem ... ajax masz 100% racji - Panowie zakończcie tę dyskusję i wróćmy do DACII :)
Myślę, że ajax trafnie podsumował odczucia zdecydowanej większości. "Politykowania" się już naoglądaliśmy w TV. To jest niepotrzebne bicie piany nie prowadzące do niczego i budzące tylko niesmak.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-09, 23:07
Przepraszam, ale jak dokładnie wyobrażacie sobie zakończenie tej dyskusji? :) Mamy zbanować Kratylosa, wywalić wątek i udawać, że nic nigdy nie było? A może tylko zamknąć wątek, zakopać gdzieś w koszu i liczyć na to, że 13 sekund później ktoś nie założy nowego? Wysyłać koński łeb każdemu, kto śmie się w wątku odezwać? :)
Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że Kratylos poczuł się pokrzywdzony, założył ten wątek i zażądał wyjaśnień. Ma do tego prawo. Styl, w jakim to zrobił, podlega indywidualnej ocenie czytelnika, więc nie mi go oceniać, a raczej moją ocenę upubliczniać. Nie wydaje mi się, żeby zamykanie komuś ust siłą, tylko dlatego, że styl nam się nie podoba, było fajnym podejściem. Na tym forum jest 7814 wątków, w tym tylko jeden o niesmacznych kulisach władzy. :> Można poczytać coś dużo fajniejszego, na przykład o nowych światłach do starego Dustera albo pooglądać zdjęcia IraSa z Albanii. :) My (osoby bezpośrednio związane ze sprawą) musimy jakoś łyknąć tą żabę. Wy, osoby z własnej nieprzymuszonej woli czytające 5 stron obrzucania się błotem, nie musicie. (No chyba, że lubicie, ale po co w takim razie te komentarze o zdegustowaniu? :)
Myślę Kratylos że nie.
Myślę że ten wpis i cała ta sprawa powinna być poruszona na forum zarządu forum - czyli dla adminów i moderatorów (też niekoniecznie) a na forum powinien pojawić się tylko krótki zwięzły tekst że z dniem tym i tym stało się to i to tego a dlatego Powinna ta wiadomość zostać przyjęta przez wszystkich do wiadomości i już Myślę że tak to powinno wyglądać Problemy należy rozwiązywać w zarodku bez robienia wielkiego hałasu w całym świecie wielbicieli samochodów Ot takie moje zdanie w tym temacie Jedno jest dla mnie pewne gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania Jak dla mnie ten temat nie powinien być widoczny dla zwykłych użytkowników
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2014-02-11, 20:01, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-02-11, 19:00
Mariusz napisał/a:
d3mol3k napisał/a:
Myślę Kratylos że nie Myślę że ten wpis
O co kaman?
Tłumacz google?
Wysłany: 2014-02-11, 20:15
Tłumacz google:
na czeski - Kratylos Nemyslím si, že tato položka
na angielski - Kratylos I do not think that this entry
na rosyjski - Kratylos Я не думаю, что эта запись
z powrotem na polski - Kratylos nie sądzę, że ten wpis
I to ma sens.
po prostu samozwańczy wladcy daciaklub.pl nie chca rozwiązywać problemów, bo dla nich nie ma problemu, poczekaja az sprawa sama z czasem przycichnie ... i wszyscy o niej zapomną.
Tego nie można zarzucić adminowi Bebe. Jak widać nie uchyla się od odpowiedzialności za czyny Lansara.
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2014-02-12, 20:24
Jak mnie bebe wywołałeś do tablicy, to karnie się stawiam.
Tym jedynym postem wyraziłem swoje i tylko swoje odczucia: niesmak. Tak to odczuwam. Mam prawo? Moim skromnym zdaniem to mam prawo do swoich odczuć. Mam też prawo zachować się asertywnie -uważam bowiem, że żadnej ze stron nie krzywdzę i nie obrażam opisując swoje odczucia. Nie wypowiem się także jak (w detalu) zakończyć tę dyskusję, albowiem skoro nie ja ją wywołałem, ani tez nie biorę żadnej strony, to i nie do mnie należy kończenie. To strony dyskusji zakończą ją w jakiś tam sposób. Ja rozjemcą nie będę. I podtrzymuję: publiczne pranie brudów zawsze jest niesmaczne obojętnie czy odbywa się w salonie, na rynku czy na forum DKPL
Howgh
wygląda bowiem na to, że to wystarczy, aby ktoś mnie z forum usunął bez mojej wiedzy i konsultacji
Bynajmniej - za brak "zbytniej aktywności" nikogo z forum się nie usuwa ani nie zamierza.
funyo napisał/a:
liczy się styl, a ten, niestety, nie jest najwyższych lotów. Uważam, że powinieneś jednak o swoich zamiarach poinformować zainteresowanego przed. Za taki styl zdecydowanie należą mu się przeprosiny.
To Twoje zdanie na ten temat - i masz do niego oczywiście prawo.
Ja natomiast mam prawo mieć inne zdanie - i też mam.
Można chyba uznać protokół rozbieżności za podpisany? (;
corrado napisał/a:
należy uświadomić przyczynę Twojego przekonania o degradowaniu administratorów nieposiadających auta marki Dacia
Nie - wiem jedynie, że są osoby, które uważają, że tak się zachowałem.
Szanuję ich zdanie, kropka.
wielgibolo napisał/a:
Nie przeprosił i nie zamierza
Och, ależ zamierzam - proszę bardzo:
Szczerze przepraszam wszystkich, którzy po przeczytaniu tego tematu odczuwają potrzebę bycia przeproszonymi.
monopios napisał/a:
w takich sytuacjach powinien się poczuwać
Każdy ma prawo do własnego zdania nt powinności.
ajax napisał/a:
Czy takie naparzanie się ma sens?
Z "tej" strony nikt nie "naparza" - jeśli ktoś coś takiego dostrzega, to "ja wyczofuję ten szęk, ja wyczofuję wszystkie szęki na szwiecie", bo staram się jedynie wyjaśniać.
Kratylos napisał/a:
wladcy daciaklub.pl nie chca rozwiązywać problemów, bo dla nich nie ma problemu
Dla mnie "władcami" DKPL są użytkownicy - i mają różne problemy z obecną sytuacją, i różnie chcą je rozwiązywać.
d3mol3k napisał/a:
forum zarządu forum
Takie zwierzę nie istnieje.
bebe napisał/a:
jak dokładnie wyobrażacie sobie zakończenie tej dyskusji?
Ja mam bujną wyobraźnię <; więc wymyśliłem - o, tak:
Po ponad 3 tygodniach dyskusji znany jest mi tylko jeden głos popierający żądanie przywrócenia kol. Kratylosowi wszystkich funkcji, wydaje się więc uprawniony wniosek, że decyzja o odebraniu mu uprawnień młodszego administratora pozostaje w mocy.
możemy odworócić pytanie i odpowiedz bedze ciekawa - poza gronem modero-aminow nie widze poparcia dla Twoich decyzji
MSZ takie przepychanki słowne (czyt. pyskówki) są bezprzedmiotowe, bezpodstawne(?) i nic z nich nie wynika...
jeżeli rzeczywiście jesteś ciekawy jakie jest zdanie tzw. ogółu Forum to nic prostszego jak rozpisać ankietę, pytanie/nia mogą być różne (w zależności od tego jaką wiedzę chcesz uzyskać), np.:
- czy uważasz, że Kratylos powinien nadal być "funkcyjnym" na Forum...?
- czy uważasz, że uzasadnienie odwołania Kratylosa z funkcji była zasadne?
- czy uważasz, że sposób odwołania Kratylosa był niewłaściwy?
- itp...
z nielicznych głosów jakie pojawiły się w tej sprawie na Forum może wynikać, że większość Klubowiczów podobnie jak jak kol. Marek1603
Marek1603 napisał/a:
a reszta jak ja w tej już chwili, mam to w "tyle".
a dotychczasowy przebieg "debaty" budzi niesmak (co zostało już napisane)...
zapewne nic to nie zmieni ale zyskasz wiedzę co o tej sprawie myślą Klubowicze (przynajmniej ci którzy zechcą zagłosować)...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum