kn, Marek1603, route2000, RowerekCombi dzięki za miłe słowa i już piszę więcej.
Zamówiłam Sandero w wersji Laureate i z silnikiem TCe 90, przez co muszę czekać 2 miesiące bo zakończenie produkcji ma być 20 września + 7 dni na dowóz do Krakowa. Do tego koło zapasowe i dywaniki. Czyli podstawowa wersja i bez żadnych bajerów kosztem lepszego silnika. I taka opcja wychodziła mi jak pisałam na poprzedniej stronie po rabacie 40 608 zł. Jednak stwierdziłam, że ja nie chcę podstawowych kolorów więc poprosiłam jednak o kolor brązowy Vision i teraz do zapłaty będę mieć 42 336 zł. Nie wiem czy ostatecznie wyszłam dobrze czy źle ale będę mieć fajny silnik i ładny kolor a podstawowe wyposażenie Laureate też jest na wypasie dla mnie więc ja się cieszę. I akurat jak mi się uda dobrze sprzedać mojego Peugeota to będzie na ten dodatkowy kolor metalik. Hehe.
No i teraz jeszcze potrzebuję tylko voucher i będzie wszystko super.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2017-07-22, 19:29
Gratulacje - na pewno autko sprawi więcej radości z jazdy z tym własnie silniczkiem niż z tym który początkowo planowałaś.
A poza tym kilka stówek w tę czy we tę za dopłatę do TCe nie robi różnicy
A ostatnio gość na tym forum chwalił, że zwiększył moc tego silniczka 0,9 Tce na 110 KM na hamowni poprzez chiptuning.
Astaaa, jesteś z Krk, a gość też jest z Krk, więc możesz tam zwiększysz moc silnika i będzie wielki git.;-)
Wtedy Twoja Sanderka będzie leciała jak burza sprawiając w osłupienie innych uczestników lepszych marek aut.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2017-07-22, 21:22, w całości zmieniany 2 razy
Hej, jeszcze raz dzięki za miłe słowa.
Chyba na razie taki chiptuning mi niepotrzebny, jeszcze nie mam autka i nawet nie wiem jak się będzie nim jeździło. Choć może w przyszłości kto wie.. Ale czy wtedy nie traci się gwarancji czy takie coś się jednak robi już po jej okresie?
Ostatnio zmieniony przez astaaa 2017-07-24, 07:31, w całości zmieniany 1 raz
A ostatnio gość na tym forum chwalił, że zwiększył moc tego silniczka 0,9 Tce na 110 KM na hamowni poprzez chiptuning.
Astaaa, jesteś z Krk, a gość też jest z Krk, więc możesz tam zwiększysz moc silnika i będzie wielki git.;-)
Wtedy Twoja Sanderka będzie leciała jak burza sprawiając w osłupienie innych uczestników lepszych marek aut.
IMO nie ma potrzeby żyłować. 0,9 TCe i tak zbiera się jak dziki na światłach. Dynamika jazdy tym małym autkiem jest genialna (KM/kg daje radę) i ja często zostawiam z tyłu dużo teoretycznie mocniejsze samochody. Na autostradzie 180 też się da jechać (w DE oczywiście )
IMO nie ma potrzeby żyłować. 0,9 TCe i tak zbiera się jak dziki na światłach. Dynamika jazdy tym małym autkiem jest genialna (KM/kg daje radę) i ja często zostawiam z tyłu dużo teoretycznie mocniejsze samochody. Na autostradzie 180 też się da jechać (w DE oczywiście )
Nom, też myślę że mi starczy taka moc ale dobrze wiedzieć, że jest i możliwość podkręcenia.
I właśnie dostałam info od sprzedawcy, że samochód dla mnie jest już w produkcji przypisany do mojego zamówienia. Voucher też już udało mi się zdobyć i przesłać więc się dzieję się.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-07-24, 08:57
astaaa napisał/a:
Zamówiłam Sandero w wersji Laureate i z silnikiem TCe 90, przez co muszę czekać 2 miesiące bo zakończenie produkcji ma być 20 września + 7 dni na dowóz do Krakowa.
Gratulacje z okazji wyboru! To i tak macie dobrze w Grodzie Kraka, bo w Grodzie Syrenim wszyscy sprzedawcy prognozowali przed 15 lipca bardziej pesymistycznie, czyli 3 miesięczną dostawę na Sandero. Wersja nie wpływała na termin.
Może zwiększyli moce produkcyjne...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2017-07-24, 09:42, w całości zmieniany 2 razy
No czekanie jest najgorsze, zwłaszcza, że auto już przyjechało do dealera i się je widziało, ale jechac się nie da, bo trzeba go zarejestrować itd... No to było odliczanie... pół nocy człowiek nie spał.
Czeeeeeeść!
Moje autko czeka już na mnie w salonie! Jak wszystko pójdzie dobrze to jutro jadę po kartę pojazdu, potem rejestracja i w środę byłoby do odbioru!
Aaaaa jeszcze małe pytanko mam - może ktoś wie. Chcę sprzedać swojego Peugeota i koleżanka z pracy byłaby chętna. Jak wygląda teraz sprzedaż między dwiema osobami prywatnymi? Jakąś umowę wypadałoby spisać, prawda? A ja płacę jakiś podatek czy coś?
Ostatnio zmieniony przez astaaa 2017-09-25, 19:23, w całości zmieniany 1 raz
Super, już niedługo będziesz szalała nowym autkiem.
Normalnie spisujesz umowę kupna sprzedaży między sobą w dwóch egzemplarzach po jednej dla każdej osoby.
Osoba sprzedająca potem zgłasza się do wydziału komunikacji z informacją o pozbyciu tego auta.
Osoba kupująca też się zgłasza do wydziału komunikacji w celu przerejstrowania auta oraz do urzędu skarbowego opłacić podatek PCC.
Bardzo dużo jest napisane w necie. Wystarczy je poszukać.
Również też pamiętać o przekazaniu ubezpieczenie auta.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ja nigdy nie zgłaszałem w żadnym urzędzie.
Tylko do ubezpieczyciela, żeby oddał kasę za ubezpieczenie i w razie kolizji przez nowego właściciela, żeby mnie nie ścigali.
W wydziale komunikacji zgłąsza kupujący podczas przerejestrowania.
W urzędzie skarbowym również kupujący - jak płaci 2% podatku.
BTW, warto na umowie K/S wpisać godzinę transakcji, z tego samego powodu co ubezpieczenie.
_________________ Dacia Logan MCV 2 FL, 1.2 16v
Ostatnio zmieniony przez goswee 2017-09-25, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo dużo jest napisane w necie. Wystarczy je poszukać.
No ja wieeem i jutro z samego rana zabieram się za szukanie tego wszystkiego, poczytam, wydrukuję umowę, pouzupełniam. Po prostu na szybkości zapytałam przy okazji chwalenia się prawie-autem.
Ostatnio zmieniony przez astaaa 2017-09-25, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum