Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-03-19, 22:21
Znajomy miał RAV4 za 120.000 zł. Serwis, ceny zaczęło go to denerwować. Kupił Dustera 4x4. Zadowolony z wozu, nie boi się że utonie w błocie jak RAV4 na drodze, a raczej koleinach do jego domu.
Auto Szmat jest dla mnie po prostu niemiecką propagandą. Podobnie jak niegdyś polski, Motor. W starciu z VW czy Skodą, te auta zawsze wygrywają, choćby jednym punktem za sposób otwierania popielniczki albo przycisk do zapięcia pasów bezpieczeństwa. Po prostu te gazety są po to, aby pomóc w sprzedaży ich aut.
Dacia Logan MCV którą kupiłem od początku w ich testach nie jedzie, fotele niewygodne, brak tego, brak tamtego, ogólnie szkoda kasy itd. Ja z auta jestem bardzo zadowolony. W tej cenie nie znajdę nic lepszego w postaci szrotu VW z Niemiec. Za 50.000 zł kupiłem pełną opcję auta z 5 letnią gwarancją. Części są tanie, powszechnie dostępne. Auto samo w sobie proste jak konstrukcja cepa. Czasami aż za proste i widać detale, gdzie oszczędzano aż za bardzo, np. podłokietnik wołający o pomstę do nieba, regulacja oparcia foteli po stronie podłokietnika, sterowanie szybami na panelu środkowym, tylnymi przy podłodze na tunelu i parę innych kwiatków. Sądzę, że z tym ostatnim to drożej wyszło zaprojektować kawałek wiązki, wtyczki i przełącznik niż wziąć gotowy panel włożyć w lewe drzwi. Tym bardziej, że Dokker czy Lodgy już mają "po ludzku". Może następna wersja będzie poprawiona o te irytujące szczegóły.
Pomijam już fakt, że przy włączonym tempomacie uporczywie na wyświetlaczu pojawia się zadana prędkość i aby przywrócić widok np. licznika przebiegu całkowitego trzeba naciskać przycisk w przełączniku od wycieraczki. Bzdet i nikomu to nie jest potrzebne. Podobnie przycisk od sygnału dźwiękowego. Zamiast w poduszce powietrznej, to tam. Kilka innych kwiatków jeszcze bym znalazł.
Ostatnio zmieniony przez dacialoganmcv 2014-03-19, 22:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum