Jestem po wizycie w ASO. Pan mechanik przejechał się po placu i stwierdził że faktycznie piszczy dość mocno i dodał że to nie hamulce.
Dokręcił koło, dalej piszczało przejechał się jeszcze raz i zabrał samochód na podnośnik.
Po 20 minutach stwierdzono że to jednak hamulce i że usługa będzie płatna około 150-200 zł. Bardzo przyjemna Pani zapytała się czy robimy czy zabieram samochód. Zabrałem samochód.
Podjechałem do swojego sprawdzonego mechanika, rozebrał hamulce z przodu, przeczyścił, przesmarował elementy prowadzące swoimi specyfikami i zarobił na dobrą flaszkę. Na razie jest cisza, czasami tylko popiszczy przez chwilę.
Jestem raczej pewien w tym momencie że to problem z klockami. Temat wielokrotnie wałkowany w necie. Niektóre ASO robią to w ramach gwarancji - kolega miał to samo ze Skodą. Dacia nie współpracuje :)
Duster dalej jeździ :D Problemów brak, spalanie około 8L.
W ramach odrobiny wolnego czasu pobawiłem się w druciarswo i zamontowałem podwójne gniazdo zapalniczki w schowku (żeby podłączyć rejestrator jazdy i mikro CB radio które mam). Denerwowały mnie ciągle zajęte wtyczki a rozdzielaczy nie trawię.
Prąd pożyczyłem z przedniej zapalniczki, kable są przylutowane na szybko-złączce którą można rozpiąć, jest też bezpiecznik.
Kable zasilające do CB oraz rejestratora puściłem do schowka przez otwór od gniazda diagnostycznego. Od tyłu jest pełno miejsca żeby ułożyć kable.
Do montażu CB wykorzystałem śrubę która łączy plastiki w okolicy nogi pasażera (nie trzeba dodatkowych otworów robić), kabel od rejestratora jest w podsufitce i uszczelkach. Zupełnie go nie widać.
PS zdjęcie pożyczone z internetów.
Biedo-legenda:
Czerwony - instalacja pod nowe gniazda
Żółty - zasilanie do rejestratora
Niebieski - CB i kable do CB
Druciarstwo.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 88,76 KB
_________________ Another One Drives a Duster xD
Ostatnio zmieniony przez charger 2018-07-10, 15:28, w całości zmieniany 2 razy
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2018-11-15, 16:36
Też podobają mi się wąskie listwy drzwiowe (szczególnie na białym lakierze). Ja nakleiłem je tak jak było w instrukcji - troszeczkę wyżej.
W ramach wolnego czasu postanowiłem zrobić małą zmianę.
Wymieniłem kamerę cofania na taką jak w załączonym zdjęciu, zakupiona od Majfrendów.
Wcześniej miałem w ramce tablicy rejestracyjnej jako że ostatnio ktoś chciał mi ją wydłubać na parkingu chciałem dać taką bo mniej wystaje i nie rzuca się w oczy :P
Wnioski:
- skierowana zbyt wysoko - nie można jest skierować odpowiednio nisko, nawet po modyfikacjach
- skierowana na prawą stronę - nie można jest ustawić na tyle dobrze żeby nie była bardzo skrzywiona
- nie zasłania całego otworu po oświetleniu tablicy (tył odstaje)
- mocowanie od żarówki zawadza blachy wewnątrz - musiałem piłować mocowanie żarówki
- całkiem niezła jakość obrazu
Zamówiłem kamerkę na "łapce" którą przykręcę po środku listwy i skieruję pod odpowiednio w dół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum