Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-11-21, 14:23
Możesz zamiast fabrycznych 17" w Prestige zamówić 16". Jest to opcja za 0 zł. Musi to być na etapie konfigurowania auta do produkcji. W innym przypadku dostaniesz auto na 17", a 16" będziesz musiał dokupić.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Model: Duster 2
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wysłany: 2018-11-21, 15:47
d3mol3k napisał/a:
pobawiłem się trochę w zmianę grafiki
d3mol3k super efekt, też mnie drażnią fabryczne kolory.
Da się to zrobić od ręki, bo w opcjach tego nie widzę?
Masz może jakiś tutorial? Może link do tematu na forum?
@Tutiszelest - są dwie opcje - jedna jest zmianą na grafikę z renaulta to zmienia się w Micom Menager. Druga moja którą zrobiłem od ręki (tydzień) bawiąc się grafikami dostępnymi w folderach:
Storage Card/System/img/M0/
Sobie zrobiłem niebieskie bo jakoś mi najbardziej pasowało. Nie mogę jednak rozwiązać problemu w jednym miejscu dla Multimedia - gdzie ikona z oryginalnego pomarańczowego koloru podczas pracy dla AHA@ nie zmienia mi się i jest w dalszym ciągu pomarańczowa:
Muszę to lekko poukładać u siebie i wrzucić moją wersję w net ale potrzebuje chwili by to zrobić . Ale bardzo prosto to jest zrobić na podstawie oryginalnych plików samemu - ja to robiłem w paint'cie
trochę własnej pracy i można zrobić sobie coś takiego prostego (ale zawsze na własną odpowiedzialność)
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-11-21, 20:02, w całości zmieniany 3 razy
... i czekają na montaż do wakacji. Jak się ociepli.
Ta decyzja wynika z chęci montażu samodzielnie, czy są ku temu jakieś przesłanki techniczne (np. wytyczne producenta)?
Liczę, że uda mi się wyrwać nadkola z vouchera i od razu je zamontować w ASO.
Głupio by było gdyby odpadły...
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-23, 10:29
GRL napisał/a:
d3mol3k napisał/a:
... i czekają na montaż do wakacji. Jak się ociepli.
Ta decyzja wynika z chęci montażu samodzielnie, czy są ku temu jakieś przesłanki techniczne (np. wytyczne producenta)?
Wszystkie akcesoria mocowane na taśmy samoprzylepne (nakładki, listwy, osłony itp.) mają w instrukcjach zalecenia montażu w temperaturach powyżej 18-20*C.
Da się to oczywiście obejść naklejając w garażu z użyciem opalarki/suszarki.
Na czarnym nie ma takiego efektu, na biały warto zakładać..
Ja też zamówiłem właśnie z voucherów plastikowe osłony nadkoli, listwy te czarne na drzwi, chlapacze i tą chrom listwę na zderzak , ale niestety też będę musiał poczekać na cieplejsze dni. W serwisie ASO jak teraz pytałem przy okazji zamawiania, to za montaż samych plastikowych listw na drzwi, chcieli min. 200 zł.
Listwy na drzwi oraz osłony nadkoli i na czarnym lakierze się fajnie odznaczają, plastiki mają bardziej szarawy kolor.
Dymek napisał/a:
Wszystkie akcesoria mocowane na taśmy samoprzylepne (nakładki, listwy, osłony itp.) mają w instrukcjach zalecenia montażu w temperaturach powyżej 18-20*C.
Da się to oczywiście obejść naklejając w garażu z użyciem opalarki/suszarki.
Ja montowałem u siebie listwy chromowe na progi zewnętrzne oraz ramki halogenów i w instrukcji jest podana temperatura powyżej 15*C. Wiadomo, że czym cieplej tym lepiej. Dodatkowo po naklejeniu nie wolno autem jeździć przez conajmniej 4-5 godzin.
Ostatnio zmieniony przez jammo 2018-11-23, 11:09, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-23, 11:49
jammo napisał/a:
... w instrukcji jest podana temperatura powyżej 15*C. Wiadomo, że czym cieplej tym lepiej. Dodatkowo po naklejeniu nie wolno autem jeździć przez conajmniej 4-5 godzin.
Przy listwach i osłonach zewnętrznych dodatkowo są ostrzeżenia przed myciem i deszczem przez pierwsze 24 lub 48h.
Przy okazji- firma RIDER (producent dobrych, alternatywnych listew do wszelkich marek) wprowadziła wreszcie do oferty listwy drzwiowe do Dustera2: TUTAJ LINK
Jeśli ktoś chciałby chronić drzwi wyżej a rażą go masywne listwy fabryczne, to może rozważyć tą propozycję. Jakość bardzo dobra- mam ich listwy w Sandero.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-11-23, 12:09, w całości zmieniany 3 razy
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-12-05, 12:02
miela napisał/a:
A jak się przed tymi kunami ustrzec? (Pewnie gdzieś było, ale jeśli tak to mi umknęło)
Ja w poprzednim aucie miałem pod maską psią sierść zapakowaną w pończochę. Skończyły się wtedy problemy z kuną znoszącą mi pod maskę jedzenie. Niektórzy używają kostek wc lub specjalnych odstraszaczy (ale te są mniej skuteczne niż sierść psa i kostki wc)
Autko po "awarii elektrycznej" stało w serwisie prawie miesiąc zadziałało dopiero napisanie reklamacji na mydacia.pl wiązka miała przyjść w ciągu 14 dni ale nie doszła. Potrzebowaliśmy autko na sylwestrowy wyjazd i po reklamacji Dacia Polska obiecała nam nieodpłatnie użyczyć autko Logana MCV na niego o ile nie oddadzą nam naprawionego auta. Naprawili jednak.
Autko odebraliśmy na 2 dni przed sylwkiem - zamontowałem odstraszacz gryzoni duo led firmy Viano, zamontowałem 3 kostki od Domestosa i spryskałem komorę jakimś gów..em od renaulta.
Autko stało tam gdzie gryzonie pogryzli kable i jest OK do dzisiaj. Czyli albo gryzonie dały sobie spokój z moim autkiem albo wyniosły się gdzieś indziej.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2019-01-20, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum