Nawiązując do zawieszenia.
Może to ze względu na 4x4, ale odczuwam, że zawieszenie jest sztywniejsze, Duster II dużo lepiej trzyma się w zakrętach, szczególnie na trasach i serpentynach.
Przesiadając się z powrotem do Dustera I denerwuje mnie strasznie luz na kierownicy oraz bujanie w zakrętach.
Ale rozumiem, że do porównań masz pod ręką Dustera 1 z takim samym przebiegiem? (Zwracam uwagę, że nie tylko zużyte elementy zawieszenia, ale nawet starsze opony potrafią nieźle zabujać autem.)
Nie wiem. Jak wspominałem mam bezpośrednie porównanie dd1 dd2. Oba 1.6 sce 4x2. Zadnego bujania nie czuje a juz luzu na kierownicy w ogole. Powiem wiecej przy niskich prędkościach dd1 wydaje sie sztywniejszy bo uklad kierowniczy nie ma progresji. Przykladan sie zatem do przedmowcy. Jak porownywac to egzemplarze z podobnym przebiegiem
Wien ze kazdy z Was bardzo bedzie zachwalal swoj zakup i slusznie jednak powiem Wam szczerze jako czlowiek ktory ma bezpośrednie porownanie codziennie. Az tak wielkich progresji jak to pisza w gazetach nie ma o czym kazdego winna przekonywać roznica w cenie a w dzisiejszych czasach nie ma nic za darmo.
Ostatnio zmieniony przez Jacenty85 2019-06-20, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster II Techroad
Silnik: 1.6 4WD
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Maj 2015 Posty: 402 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2019-06-21, 14:15
defunk napisał/a:
Ale rozumiem, że do porównań masz pod ręką Dustera 1 z takim samym przebiegiem? (Zwracam uwagę, że nie tylko zużyte elementy zawieszenia, ale nawet starsze opony potrafią nieźle zabujać autem.)
Mam swojego Dustera 1 z przebiegiem 60.000 km. Na pewno zużycie elementów ma wpływ, ale aż taki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum