Ten pomarańczowy, w jakim widać Dustery 2 to niestety pomyłka -- uwielbiam pomarańczowy kolor (mam parę rzeczy w tej barwie, od zegarka, roweru, etc.,etc.) i chociaż mógłbym mieć pomarańczowe auto, to... Duster wygląda jak przykurzone kocie g...
To co się komu podoba jest kwestią gustu. Dusterowy Orange Atacam wzbudza skrajne emocje ale gdy czytam takie porównanie to dochodzę do wniosku że albo nigdy nie miałeś kota, albo karmiłeś go czymś bardzo niezdrowym
Co się zaś tyczy mojego gustu, to podoba mi się biały Duster ale wtedy obowiązkowo z dużą ilością czarnych dodatków. Bardzo ładnie wygląda też szary Comete ale tylko gdy jest czysty i padają na niego promienie słońca - wtedy mieni się różnymi odcieniami i wygląda naprawdę super. Brudny i w złym oświetleniu wygląda niestety smutno.
Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: 0.9 TCe Easy-R
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2016 Posty: 248 Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-09-07, 08:46
Generalnie odcienie w Dacii są brzydsze niż w Renault ale to jest akurat celowe.
Ja bym wolał te 2000 PLN wsadzić w wyposażenie bo auto kupuje się dla siebie i ogląda się je od środka. Chyba że ktoś kupuje auto dla sąsiada to wtedy niezależnie jaki kolor wybierze Dacia nie będzie nadawała się do tego celu:-)
Sam mam teraz podobny dylemat. Niemetaliczne lakiery wydają mi się miękkie już w dotyku. Sam waham się między brązem (niestety widziałem go tylko raz w salonie w Poznaniu a było wtedy deszczowo i wydawał się trochę za ciemny i że będzie się q grzał) a pomarańczowym (widziałem go w pochmurny dzień i delikatnie rzecz ujmując jakoś mnie nie ujął, ale dobrze kontrastuje z czarnymi dodatkami i jest bezpieczny z racji widoczności). Na srebrnym nie widać zarysowań, ale Duster wygląda jak wanna. Ten beż też wydaje się totalnie nijaki, ale powiem być najpraktyczniejszy i nie grzać się.
_________________ kle, kle, kle... 12s do setki ;]
Ten beż też wydaje się totalnie nijaki, ale powiem być najpraktyczniejszy i nie grzać się.
Mam beżowego DD2 i nie nagrzewa się w słońcu. Brudu i kurzu też długo nie widać. Znajomy ma czarnego DD2 i mówi, ze już by takiego nie wziął. Widać nawet plamki po źle spłukanej wodzie na myjce.
Jeżeli chodzi o nagrzewanie to są różne opinie ale testy w necie wykazują że kolor jednak nie ma zbyt dużego wpływu na temperaturę wnętrza i można ten argument pominąć.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-09-11, 12:42
Nawet jeśli ten wpływ ciemnych kolorów na nagrzewanie jest zauważalny, to efekt niepożądany w lecie staje się plusem w zimie. A akurat zazwyczaj słońce w zimie = mróz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum