Nie będę się upierał, że kongoo to popularne auto, ale posiada kontrolę poziomu oleju (kwadraciki na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu).
HAŁ HAŁ HAŁ HAŁ HAŁ
Musiałem odszczekać
Faktycznie byłem teraz sprawdzić w renault kangoo taki bajer jest.
Co nie zmienia faktu że w Daci , Polonezie, fiatach, Ładach (110 na żywca nie sprawdzałem jedynie w internecie więc mogę się mylić), większości VW; Volwo takiego bajeru nie ma
O.K., dzieki za wyjasnienie. Myslalam, ze zapalenie tej kontrolki podczas jazdy oznacza zbyt niski poziom oleju po prostu, zakladajac ze jesli bedzie go malo to i cisnienie spadnie.
No w kazdym razie, dokladnie tak jak Koledzy napisali - lampka sie wcale nie miala zamiaru zapalic i tylko kontrola przy uzyciu bangetu pozwolila ocenic ze pora na uzupelnienie :)
_________________ 12 lat i ponad 230 000 km za nami
Celem mojej upierdliwości co do nazewnictwa kontrolki ciśnienia oleju było uświadomienie faktu że jej obecność nie zwalnia nas od obowiązku sprawdzania poziomu oleju za pomocą bagnetu
Znajomy mojego kolegi ma S KLASĘ - podczas jazdy na autostradzie (Niemcy) skończył mu się płyn do spryskiwaczy i... nawigacja wyłączyła się, a na wielkim ekranie pojawił się napis SPRAWDŹ PŁYN OD SPRYSKIWACZY.
Chcąc jechać trasą której nie znasz i używać GPS fabrycznego trzeba sprawdzać poziom płynów :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum