Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2024-10-22, 11:58
Zabezpieczenie podobnie jak w r-link. Bez resetu radia na samochodzie w którym działało sie nie obejdzie. Nie da rady podpisac vinu po zmianie auta. No ale moze ktos znajdzie jakiś sposób.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2024-10-22, 13:57
Dymek napisał/a:
dacialoganmcv napisał/a:
Na stole chodzi normalnie bez żadnych komunikatów. Podpięcie zasilania na piny 19 i 20 w mniejszej wtyczce i więcej nie potrzeba. Działa radio, nawigacja, jak podłączy się usb, to działa jak w aucie. Jedynie po włożeniu do auta wyświetla się blokada antykradzieżowa.
Czyli zamontowane w "innym" samochodzie z odłączonym podłączeniem CAN powinno działać, tak? Oczywiście nie licząc tych funkcji, które korzystają z CAN?
Bez CAN radio działa na tzw. stole. Nawigacja, pełne menu, micom, itd. Po wpięciu do auta z innym VIN wyświetla blokadę antykradzieżową. Wczoraj próbowałem zmienić VIN radia w aucie, ale jest dodatkowo blokada na zmianę VIN z tym komunikatem. Na krótko nie udało mi się podłączyć z CANem - brak wiedzy, które przewody, a na pałę nie będę kombinował. Jedynie próba zmiany na aucie z odłączonym UCH, aby tylko CAN był. Ale bez schematów nei dojdę, która wtyczka z czym gdzie idzie...
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2024-10-22, 13:59
shrek napisał/a:
Zabezpieczenie podobnie jak w r-link. Bez resetu radia na samochodzie w którym działało sie nie obejdzie. Nie da rady podpisac vinu po zmianie auta. No ale moze ktos znajdzie jakiś sposób.
Myślę, że od 8 lat jest ktoś potrafiący wylutować pamięć i zmienić VIN jeśli faktycznie nic nie pomoże. Benteleye kradną zdalnie z komputera, a tu w radiu LG VIN zmienić to jak wyprawa na koniec Układu Słonecznego.
Ogólnie pisałem z osobą, która może mi coś takiego zrobić i robi to. Ale problemy są dwa. Wysyłka nawigacji do Rumunii i życzy sobie za wysyłkę 400 zł i za robotę 400 zł. Robota OK, ale 400 zł wysyłać mu za wysyłkę do Polski to przesada.
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
Ostatnio zmieniony przez dacialoganmcv 2024-10-22, 14:36, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum