W niedzielę będę w okolicy. Chociaż patrząc na godzinę startu, może być to dla mnie problem [będę weryfikował]. Ile czasu (i paliwa ) w razie czego przeznaczyć na objazd? Jakieś plany A, B?
Oho!
To koniecznie wpadaj do nas, bo może to być jedyna i niepowtarzalna okazja
Ćwierć baku spokojnie pozwoli Ci wyjechać bezpiecznie z lasu. Podaję już z dużym zapasem, żeby na fusach nie jechać
Czas to ok. 3-4h, zależnie od pogody - można dostosować.
Plan mogę modyfikować zależnie od potrzeb i sytuacji. Tak, jak wspomniałem, w sobotę zrobię jeszcze objazd całej trasy, żeby zobaczyć, jakie warunki na niej panują, chociaż nie jest to Camel Trophy...
dystrykt9, okazja z pewnością wyjątkowa, bo zboczyłbym z trasy jadąc bezpośrednio z Trójmiasta. O ile opóźnienie w drodze do celu nie ma znaczenia, o tyle nie startu z nad Bałtyku już wiem że nie dam rady przesunąć.
Jestem z tej kategorii kierowców, co nawet jak można szybciej to suną w granicy 80-90km/h przy dobrej pogodzie. Szacunkowy czas wedle nawigacji wskazuje 5h. Im dłuższa trasa, tym większa rozbieżność a i jeździć pod presją czasu nie znoszę. Dodając w wersji optymistycznej +1h, wygląda na to że planowy przyjazd do Otwocka byłby możliwy najwcześniej o godzinie 15ej.
Sęk w tym, że zakładam brak rozstroju żołądka, płynną jazdę, dobrą pogodę a i pewnie tą listę "zagrożeń" można by powiększać. Każdy element może popsuć moje prognozy.
Pokusa była, ale wygląda na to że porwałem się w marzeniach, z motyką na słońce.
Jasne, nie ma co na wariata gnać, bezpieczeństwo ważniejsze.
Zróbmy tak. Miejsce zbiórki masz, godzinę startu też. Jeśli uda Ci się dotrzeć w okolice Otwocka ok. 13.30 i chciałbyś wziąć udział w rajdzie to dzwoń, opóźnimy trochę start lub podam Ci następny punkt, w którym będziemy. Moją komórę dostaniesz za chwilę na PW.
O cholera Dziękuję Wam wszystkim za reklamę
Poważna impreza się z tego zaczyna robić
No to teraz tym bardziej zachęcam wszystkich jeszcze niezdecydowanych do dołączenia. Jesteśmy w mediach, więc nie wypada dać plamy. Kupą, mości panowie
No i panie naturalnie też, bo na razie jakoś tak cichutko tylko obserwują...
A przypominam sobie, że część deklarowała kiedyś udział w tego typu przedsięwzięciu...
Właśnie wróciłem z objazdu trasy. Wszystko jest na swoim miejscu, droga przejezdna.
Niestety albo stety, nie należy się spodziewać takich atrakcji, jak na 1-szym WOT-spocie w postaci błota, bo będzie sucho
Niemniej reszta atrakcji powinna to zrekompensować
Wydaje mi się, że chłopaki ze stowarzyszenia Pro Fortalicium, którzy opiekują się bunkrami, już dzisiaj przywieźli i montowali część wyposażenia, bo widziałem siedzące osoby pod schronami. Nie miałem czasu podejść, ale jest to pełen profesjonalizm w podejściu do sprawy.
Mój syn też pojedzie. Przekonał się, jak usłyszał, że chłopaki z Pro Fortalicium otworzą dla nas bunkier Wcześniej słowo "off-road" nie zrobiło na nim wrażenia
Tak z ostatniej chwili... Ja z rodzinką raczej również się stawię Niestety istnieje takie prawdopodobieństwo, że chyba najmłodsza (3 mies.) klubowiczka, może odmówić współpracy w tej kwestii
Marka: Daćka i "łopel"
Model: Duster 4X4
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Lis 2010 Posty: 912 Skąd: z Powołania ;-P
Wysłany: 2012-09-23, 11:57
Nie wyszło, choć miałem nadzieję jeszcze kilka dni temu. Teraz trochę humory zważone - wylazł nam w rodzinie problem zdrowotny i sami czekamy co dalej. Pytanie, czy zamiast nad ciepłe morze nie będziemy się pocić z obawy co nas czeka. Coś będziemy wiedzieć za 3 dni. Miłego "szaleństwa" w terenie
Ostatnio zmieniony przez ajax 2012-09-23, 11:58, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-23, 19:15
Wróciliśmy cali i szczęśliwi Dziękujemy Sebastianowi "Dystryktowi9" za świetna doskonale zorganizowaną imprezę i już myślimy o czymś większym, dłuższym Klilka zdjec wrzucam.
PS> Miny mijanych kierowców, przechodni na widok kolumny daciowozow bezcenne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum