Sprawdziłem u siebie w książce przeglądów.
Filtr powietrza rzeczywiście po 2 latach. Ale świece po 30 tys. km (nie podają okresu do wymiany). Ponieważ do 30 tys. jeszcze mi daleko, to chyba świec nie trzeba wymieniać.
Wysłany: 2009-10-08, 19:47 Przegląd serwisowy po roku
Witam!
Wybieram sie na przegląd serwisowy po roku.
Sprawdziłem koszty wymiany oleju w salonie - zaśpiewali ok. 350zł (usługa+olej+filtr).
Nabyłem olej 4 litry ELF EXCELLIUM NF 5W40 5W-40 na Allegro od kolegaberlin w przystępnej cenie 22/1l, a rzeczywiście po doliczeniu kuriera 27zł/1l (szybka przesyłka tylko dwa dni!). Filtr tez na Allegro Filtron 14,50zł (+11zł za przesyłkę).
Miałem pojechać po te zakupy na miasto (Wrocław) ale zniechęca mnie tłok jaki obecnie panuje. Wybrałem opcje dostawy pod drzwi za łącznie 33zł.
Po przeglądzie dopisze sprawozdanko z pobytu w salonie.
Piotrek
_________________ Logan Arctica 1.4 (Marine) :) już minęło 60kkm i wszystko OK!
Ostatnio zmieniony przez piotrpek 2009-10-08, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
I po przeglądzie
Olej Elf 5w40 i filtr mój.
Dostałem fakturę
Jak widać koszt przeglądu ale NETTO pomniejszony o 89 zł jak w talonie. Tylko w domu zauważyłem że dopisali jakąś uszczelkę i nie wiem jaką bo filtr był z uszczelką.
Obsługa normalna. Bez problemu mogłem za zgodą (co było napisane na drzwiach) oglądać przegląd.
O oleju nic nie mówili. Dostałem część w czwartej butelce (bo wchodzi tylko 3,3l z filtrem) . Więc jak chcesz to wleją nawet 15W40.
Wniosek jeden - przy kolejnym przeglądzie będę bardziej dociekliwy przy wystawianiu faktury.
Jak wyszło finansowo ?
kupno oleju i filtra i usługa =133,5zł+178,47=311,97
a usługa z ich materiałem 350+86,93=436,93
_________________ Logan Arctica 1.4 (Marine) :) już minęło 60kkm i wszystko OK!
Byłem u Nawrota ostatnio dwa razy, bo w odstępie kilku tygodni miałem wymieniane dwie końcówki. Wszystko bez problemów, na gwarancji, za pierwszym razem szybka diagnoza (objaw: skrzypienie przy kręceniu kierownicą), przy okazji też jakieś drobnostki mi zrobili. Z tych dwóch wizyt jestem w pełni zadowolony.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Poza cenami za materiały eksploatacyjne, rozumiem że konsensus na forum panuje taki iż jest to dobry i kompetentny serwis? Pytam gdyż właśnie tu przyjdzie mi serwisować mojego Dustera :)
Marka: DACIA
Model: DUSTER 4X2
Silnik: 1.5 dCI
Rocznik: 2010 koniec KONIEC 2014 TERAZ 2018
Wersja: Prestige2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 371 Skąd: WROCŁAW/BRESLAU
Wysłany: 2012-01-08, 09:56 nawrot
też jestem zadowolony z tego serwisu. właśnie robiłem przegląd po 30 tyś km dusterkiem i cena końcowa to 267zł bez wymiany oleju (przegląd+filtr). wszystko sprawnie i kulturalnie.
Chciałem się wczoraj umówić na przegląd 3-letni. Jak mi gościu zaczął wyliczać to spasowałem. A według książki powinno być podstawowy przegląd (jak na 1 roku) + klima. Nie dość, że gwarancja się kończy i powinni chcieć utrzymać klienta to jeszcze chcieli mi wymieniać olej po roku (jest co 2). Ech. Chyba zamiast umawiać się telefonicznie to pojadę tam w książką, zakażę wszelkich dolewek (wszystko w normie) i będę się modlić przed kasą...
Marka: Reanult
Model: Trafic
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2012 Posty: 384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-08, 22:54
Nie dam złego słowa na Nawrota powiedzieć; kupiłem u nich 3 samochody (Logana MCV i dostawcze: Trafica i Kangoo), a obecnie - po sprzedaniu Logana - zamówiłem Lodgy
więc trochę pewnie jest tak, że widzą interes w odpowiednim traktowaniu mnie, ale - w porównaniu do innych serwisów z którymi miałem już do czynienia - wszystko jest ok, a ceny bardzo przyzwoite
jak mi padły wtryski w Traficu, to autoryzowany przez Boscha zakład regeneracji wtryskiwaczy wymiękł i zadzwonił żeby zabierać auto bo nie dają rady zdemontować wtryskiwaczy; u Nawrota zrobili...
równie pozytywne mam wrażenia z salonu, ale to inny temat...
Marka: Dacia/Renault
Model: Duster 4x2/Fluence Intens
Silnik: 1,6/1,6
Rocznik: 2012/2016
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2012-10-17, 14:40
Za obsługę sprzedażową pochwalę jak najbardziej. Bardzo cierpliwy i pomocny sprzedawca, no a realizacja zamówienia miesiąc przed terminem też zasługuje na wyróżnienie. Co prawda nie wiem jaki w tym udział salonu, ale fakt jest faktem. Papierki przygotowane wzorcowo, wszystko na czas, umawianie czegokolwiek via e-mail oraz telefon. Duży plus i solidna rekomendacja.
Na ocenę serwisu przyjdzie czas. Mam nadzieję, że nie wcześniej niż przy pierwszej wymianie oleju i później przy pierwszym przegladzie. Wizyt "pomiędzy" wolałbym mimo wszystko uniknąć.
Jedyne co mogę na razie powiedzieć:światła dzienne, podłokietnik, czujniki cofania i chlapacze założyli porządnie.
Marka: DACIA
Model: DUSTER 4X2
Silnik: 1.5 dCI
Rocznik: 2010 koniec KONIEC 2014 TERAZ 2018
Wersja: Prestige2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 371 Skąd: WROCŁAW/BRESLAU
Wysłany: 2015-11-09, 17:52 serwis duster po 20 tyś
Serwis bezproblemowo dokładnie na liczniku 19800.cena przeglądu z własnym olejem 395zl w tym filtr oleju,wymiana filtra kabinowego.polecam ten salon bo wydaje mi się uczciwy:)acha zapomniałem dodać wymieniona na gwarancji gałka zmiany biegów -wyciera się srebrna blaszka z nr biegów
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2015-11-09, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Mam prośbę do forumowiczów. Czy ktoś z Was zamawiał Dustera 4x4 1,6 sce czarna perła, który miał być do odbioru wrzesień-październik i zrezygnował z powodu blokady ?
Bardzo proszę o kontakt jeśli ktoś taki jest na forum tutaj wstrzymanie wydania dustera . Mój i kolegi metalic problem jest opisany ze szczegółami. Mam wrażenie, że salon z rozmysłem wpuścił mnie w maliny, a teraz przeciąga sprawę. Bardzo proszę o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum