Marka: Dacia
Model: Logan MCV, był Logan
Silnik: 1.0 SCe, 1.6 MPI
Rocznik: 2018, 2005
Wersja: Open Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Maj 2018 Posty: 126 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2019-06-23, 16:14
Skorzystaj z wyszukiwarki, temat był dokładnie wyjaśniany. W skrócie - data, którą musisz podać w systemie nie zawsze pokrywa się z datą rejestracji auta, jest to data kiedy sprzedawca wprowadził pojazd do systemu.
rysiek223 [Usunięty]
Wysłany: 2019-11-13, 19:13
Zaglądnąłem dzisiaj na my dacia a tu niespodzianka zmienili wygląd strony, przeszukałem wszystko i nie znalazłem wątku moje oferty a czekam na voucher zwrotny, sami zobaczcie jak wygląda teraz:)
Zobaczyłem... a właściwie chciałem zobaczyć. Przy próbie logowania wyskakuje napis "Proszę podać prawidłowy adres E-mail" . Adres jest prawidłowy!!! Wytłumaczy mi ktoś, o co chodzi ?
_________________ Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 811 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2019-11-14, 15:53
Black Dusty napisał/a:
Hiszpan_JS napisał/a:
Trochę to dziwne bo w poprzedniej wersji działało normalnie
To tak jak z softem do auta czasem coś poprawią a czasem coś spieprzą ewentualnie obie rzeczy jednocześnie.
Ja dzisiaj bez problemów zalogowałem się na nową wersję MyDacia, ale po resecie hasła. W poprzedniej wersji nie było wymogów co do 8 znaków wśród których ma być duża litera, cyfra i znak specjalny, dlatego też, tak myślę, oprogramowanie nie przyjmowało mojego starego, prostego hasła :).
Po resecie hasła i ustanowieniu nowego - zgodnie z wymogami - logowanie przebiegło bezproblemowo.
Sama strona, wg. mnie ciekawsza od poprzedniej.
Już wiem o co chodzi. Mój adres wygląda tak że za znakiem @ jest tylko jedna litera i pl. Chodzi o to że nazwa domeny musi być dłuża niż jedna litera.
_________________ Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
rysiek223 [Usunięty]
Wysłany: 2020-01-28, 19:09 My Dacia
Wchodząc dzisiaj na stronę My Dacia, zgłupiałem- otóż w marcu mam przegląd po 4 roku użytkowania i chciałem zobaczyć co tam będzie potrzebne aby wykonać przegląd to nie zgadza się termin 4 lata upływa mi z końcem marca 2020 a na stronie my dacia przegląd w sierpniu 2020, odnośnie usług serwisowych to o ile dobrze pamiętam to powinno wymienić się świece plus filtr powietrza i kabinowy i oczywiście olej ale nie na stronie my dacia tam mam jechać w sierpniu i wymienić tylko olej i filtr kabinowy - nie wiem komu wierzyć totalne bzdury.
Zadzwonię do ASO to zobaczę co powiedzą?
Już gdzieś wcześniej pisałem, że od kilku tygodni głupieją oba portale (My Dacia i My Renault) i próżno szukać tam prawidłowych zakresów i kilometrażu przeglądów, ale za to stabilnie funkcjonuje aplikacja My Renault na smartfonie, co mnie dziwi, bo nie dość, że ostatnio ją poszerzono właśnie o te pakiety przeglądów i aktualnych umów, to jeszcze poprawnie zapisuje (i pamięta po wylogowaniu!) przebieg i aktualizuje termin przeglądów.
Awaria pewnie wynika z faktu, że ostatnio informatycy aktualizują strony Dacia/Renault, bo pojawiły się nowe silniki, cenniki i modele (np. nowy Captur), a konfiguratory zaczęły już działać niemal poprawnie.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-29, 13:31
Jeszcze w grudniu wszystkie dane mi się tam zgadzały. Teraz strona gubi przebieg samochodu i w ogóle nie mam żadnych informacji o przeglądach byłych i przyszłych...
A po wylogowaniu z MyDacia domyślnie wskakuje strona logowania, ale dla portalu MyRenault
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-01-29, 13:32, w całości zmieniany 1 raz
Teraz strona gubi przebieg samochodu i w ogóle nie mam żadnych informacji o przeglądach byłych i przyszłych...
A po wylogowaniu z MyDacia domyślnie wskakuje strona logowania, ale dla portalu MyRenault
U mnie z logowaniem jest podobnie ale poza tym wszystko się zgadza: terminy i zakresy przeglądów, upływu gwarancji, wyposażenie fabryczne auta itp. - wszystko tak jak ma być.
Można obecnie na MyDacia śledzić realizację zamówienia? Zarejestrowałem się zaraz po złożeniu zamówienia (połowa stycznia), ale tam nic nie ma odnośnie produkcji mojego auta.
Wysłany: 2021-06-15, 11:22 MY DACIA - każdy wie wszystko na temat Twojego samochodu
Zainstalowałęm sobie appkę MY DACIA i wprowadziłem numer VIN swojego auta, zdziwiło mnie trochę, że bez jakiejkolwiek autoryzacji pojawiły się dane mojego pojazdu takie jak konfiguracja, gwarancje, umowy serwisowe, przeglądy, planowane przeglądy itp.
Z ciekawości wyszukałem na OTOMOTO parę ogłoszeń sprzedaży Dacii z podanym VIN i bingo, appka bez żadnych oporów wyświetliła wszystkie informacje na ich temat.
Czy to tak powinno być, czy to błąd systemu?
To że coś nie podlega pod rodo nie oznacza że z automatu powinno być szeroko udostępniane...
Akurat to powinno być upowszechniane. Jak jest ogłoszenie to powienien być VIN a z niego powinna być historia co robiono w jakichkoliwek legalnych punktach naprawy. Nielegalne powinny być ścigane.
Tylko oszuści mają co chować w historii swojego auta.
Owszem, może nie byc adresu punktu, któy wprowadzał dane - ale jak na ulicy zobaczę auto i widze jego VIN pod szybą to i numery rejestracyjne widzę czy li powiat pochodzenia też mniej więcej znam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum