Dzisiaj będzie trochę dłużej... Ale od początku.
Jak kupowałem furę to dostarczyłem do montażu ten mój "kombajn multimedialny". Od początku problemem był słaby odbiór radia: szumiało, gubiło fale. Na forum wyczytałem, że musi być zamontowany separator. Sprawdziłem- został zamontowany. Okazuje się jednak, że anteny w DD1 są pasywne więc ten separator niczego nie poprawiał. Jakieś dwa miesiące temu wywaliłem separator i wstawiłem wzmacniacz ale paradoksalnie odbiór się pogorszył. Dopiero dzisiaj zacząłem sprawdzać samą instalację antenową: przejście na przewodzie masowym było, przejście między otworem gwintowanym od anteny a śrubą przechodzącą przez dach też było, przejścia między otworem gwintowanym a bolcem antenowym- nie było. Po odkręceniu podstawy anteny okazało się, że elementy mające przewodzić sygnał z anteny są skorodowane ale prawdziwym problemem okazała się korozja przewodu sygnałowego (patrz załącznik) a pomógł w tym separator- podczas mycia ciśnieniowego woda z chemią dostawała się pod uszczelkę i kapała na połączenie antenowe a prąd bardzo to wspomagał. Suma sumarum po ok 2 godzinnej nierównej walce udało się polutować końcówę jak trzeba i odbiór zdecydowanie się poprawił. Po próbnym przejeździe w niektórych miejscach były jeszcze zakłócenia więc dołożyłem ten kupiony wcześniej wzmacniacz i jutro się okaże jaki będzie efekt końcowy.
Z odbioru na razie jestem zadowolony jednakże coraz częściej po wysunięciu się wyświetlacza nie pojawia się na nim obraz więc czas tego sprzętu jest raczej policzony bo sam się unicestwi. O ile nie robi problemu brak obrazu jak gra radio ale jak wbijam wsteczny i obrazu nie ma to słabo... Po to właśnie m.in. ten sprzęt był kupowany ale jeśli okaże się, że odbiór mnie zadowala więc niewykluczone, że odzyskam wiarę w takie sprzęty.
końcówa anteny.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 242,7 KB
Ostatnio zmieniony przez piotr. z 2020-11-08, 18:09, w całości zmieniany 2 razy
Na 100% taśma klęka. Jak mnie tak dobrze weźmie to wyjmę radio, rozkręcę, sprawdzę jak wygląda (a może i numery będzie miała? ) i poszukam takich expresowym alim.
Odnośnie samego sprzętu- wzmacniacz powodował gorszy odbiór bo w jedną częstotliwość wpychał też inne słabsze stacje więc odpiąłem go i jest zdecydowanie lepiej. Doopska nie rwie ale między tym co jest a tym co było- przepaść. No, Panie, normalnie Bang&Olufsen! Tylko chiński...
Wzmacniacz antenowy stosuje się jak trzeba zastosować dłuższy kabel a nie jak jest słaby odbiór. Z przeciętnej długości kablem wzmacniacz jest zbędny. Problemy z odbiorem są powodowane słabym zasięgiem tj jest się w miejscu w którym generalnie jest problem, albo instalacja antenowa jest niesprawna, bądź samo radio jest generalnie do d... Zastosowanie wzmacniacza w niesprawnej instalacji antenowej wzmacnia tak samo zakłucenia jak i sygnał użyteczny i efekty są mierne.
Według opisu rzeczywiście przejmie sterowanie funkcjami aplikacji uruchomionej na telefonie?
Czy po sprzęcie za takie pieniądze można spodziewać się stabilnego działania?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum