Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Niecałe 15 tys. km przebiegu, silnik TCe, równo dwuletni. Z ciekawości napisałem do właściciela i dostałem... odpowiedź tłumaczoną z Google Translate z uwagi na to, że właściciel jest... kapitanem statku. :D :D
Cytat:
Cytat:
Witaj
Jestem kapitanem statku i mam pracę na rejsy statkiem w morze. Ostatnie lata kupiłem ten samochód z Polski (Gdańsk) ale mam złą decyzję na zakup tego samochodu
ponieważ mój czas jest bardzo mało, bo jestem w moim domu w Wielkiej Brytanii tylko 2 dni na miesiąc i nie ma czasu na to użycia samochodu. Samochód posiada wszystkie
dokumenty i tablice rejestracyjne swojego kraju (Polska), a do tego woli muszą odsprzedaży w Polsce. Patrząc zgodził się przewieźć samochód na adres moich wydatków
przez przedsiębiorstwo żeglugowe. Samochód działa i stoi w idealnym stanie, nigdy nie miałem żadnych problemów z silnikiem, a samochód nie ma wypadków.
Przykro mi, ale to nie mój język polski i mówić przez Google Translator.
Pozdrowienia,
Edit: Po przeszukaniu internetu okazało się, że ten gościu, podpisujący się jako Markus Kewal to oszust (http://www.forumsamochodo...vt51269,105.htm). Więc powyższe ogłoszenie traktujcie jako oszustwo.
Ostatnio zmieniony przez Rysiob 2015-08-18, 16:22, w całości zmieniany 2 razy
Takie oszustwo jest od dawna znane, wpłacasz kasę i g... masz. Wszystko przepada. Jak szukałem auta dla siebie to trafiały się takie tego typu ogłoszenia, niemal nowe lub mało używane za pół kasy..... i dlatego omijałem bardzo wielkim łukiem.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
tzn coś z dokumentami - jak to po windykacji, to może się okazać, że nie ma żadnych dokumentów auta. O ile z tą windykacją to nie ściema i nie okaże się po jakimś czasie, że auto np. kradzione.
Wiadomość jaką dostałem na zadane przeze mnie pytania:
"Dzień dobry. Pojazd z polskiej sieci dealerskiej. Data pierwszej rejestracji w kraju: 2013-12-30. Auto z windykacji za niepłacenie rat leasingu. Niestety nie ma możliwości wyjechania samochodem poza parking. Na adres e=mail można otrzymać dodatkowe zdjęcia, numer VIN oraz opinię rzeczoznawcy. Samochód oczywiście posiada komplet dokumentów do rejestracji."
Jak ktoś z forum to chyba dałby jeszcze ogłoszenie na naszym forum..... a tak to chyba obcy, ale też dbający o takie auto.
Ponadto nie wiadomo czy to jest auto prywatne czy służbowe, bo jest naklejona reklama firmy.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2015-10-01, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum