Niestety moja wiedza o używanych samochodach i Daciach jest bardzo uboga i nie wiem, czy oferowany tu samochód jest godny uwagi, czy lepiej unikać go jak ognia.
Gość pisze że sprzedaje samochód potem motor .
Nie tracił bym czasu na oglądanie auta które nie ma żadnego opisu a sprzedający bezmyślnie skopiował szablon .
auto bez klimy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-12-15, 07:57
witam - z fotografii i opisu wynika jedynie,że to handlarz a auto zostało odpicowane do sprzedaży z zewnątrz (łącznie z nabłyszczeniem opon (wewnątrz już mu się nie chciało dokładnie odkurzyć dywanika) Z opisu niewiele wynika. Pamiętać należy o jednym - jeśli cena sprzedaży jest przystępna, gdzieś musi się kryć jeszcze zarobek sprzedawcy, bo filantropów nie ma. Obejrzeć oczywiście można - najlepiej z zaprzyjaźnionym blacharzem. Ja szukałbym jednak auta krajowego z dającą się zweryfikować historią serwisową i ew. wypadkowo/naprawczą
Marka: g..o wort
Model: Tourneo Grand Connect
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Cze 2014 Posty: 1073 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2015-12-16, 16:05
9-cio letnie auto z zachodu z przebiegiem 126000 Hahahahah.. Pewnie ma coś koło 280000.
Ani ryski na lakierze? po 9 latach lakier w takim stanie? Niemożiwe, nie ma takiej opcji. Pewnie ładnie odmalowana.
Ostatnio zmieniony przez Lza 2015-12-16, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3750 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-16, 18:35
Ale komu u licha chciałoby się malować samochód który sprzeda za 6000 ? Wiesz ile kosztuje pomalowanie całego nadwozia chociaż ? Spolerowali go i tyle...
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2015-12-17, 15:23
Rzeczywiście autko odpicowane na sprzedaż - ale z drugiej strony nie ma co oczekiwać cudów przy tego typu "pieniądzach". Rozumiem jak się wydaje 20-30 tysięcy na używany samochód.
Co do przebiegu to zawsze trzeba liczyć się z "kręceniem" ale też nie ma co wykluczać i zapierać się że nie jest realny. Sam mam praktycznie identyczny przykład jak u mnie w domu. Jedna Dacia stoi praktycznie większość czasu w garażu i wyciągam ją raz na tydzień raz na dwa aby ją rozruszać i doładować akumulator. Podobnie w Niemczech stoi auto bo dostał znajomy służbowe a nigdy nie wie czy mu nie zabiorą to nie sprzeda swojego.
9-cio letnie auto z zachodu z przebiegiem 126000 Hahahahah.. Pewnie ma coś koło 280000.
Ani ryski na lakierze? po 9 latach lakier w takim stanie? Niemożiwe, nie ma takiej opcji. Pewnie ładnie odmalowana.
O czym Ty piszesz? Miernik lakieru i wszystko wiadomo.
Czasami jest tak, że ktoś ma więcej aut w domu i rzadko jeździ ( ja mam 5, które stoją w garażu i robią w roku ok. 500km)
no właśnie w opisie salon polska.. miałem wrażenie że takie wykończenie było jedynie w podstawowej wersji, która miała tapicerkę w podobnym odcieniu.. wyposażenie łapie się minimum na laureate bez pakietu look..
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Zastanawiam się nad ogłoszeniami z Allegro lub Otomoto - są dostępne Dacie Duster 4-letnie z przebiegami około 12 tysięcy. Co jest nie tak z tymi samochodami? Bo coś jest, skoro są takie w ofercie sprzedaży.
Jak jest faktycznie? Kręcone liczniki, walnięty i poskładany z dwóch i stoi 3 lata na placu aż znajdzie naiwnego?
Dacie ogólnie mają niskie przebiegi, widać taka grupa kierowców. Natomiast jeśli chodzi o ogłoszenia to mały przebieg + prawie nowe auto z importu to gwarancja że auto z takimi czy innymi przygodami :). A jeżeli auto jest z Francji to już masz pewnik że przyjechało uszkodzone.
_________________ Moje Dustery (sprzedane..)
Mini Clubman F54 2.0d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum