Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-06-17, 17:24
DZwonilem tam i rezerwacja jest mozliwa tylko przez internet . Nalezy podac date przyjazdu,godzine (mniej-wiecej),date wyjazdu i godzine co do pojazdu wymagany tylko nr rejestracyjny. Kwota do zaplaty nalicza sie automatycznie.Platnosc karta
Ostatnio zmieniony przez shrek 2015-06-17, 17:29, w całości zmieniany 2 razy
Pamiętaj, żeby w Androidzie ograniczyć sobie "dane w tle", wtedy dane używa tylko aplikacja, która jest uruchomiona jako główna, a aplikacje w tle typu poczta, aktualizacje i inne są zablokowane. 100 MB powinno wystarczyć na programy typu Coyote.
Ostatnio zmieniony przez benyo 2015-06-17, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Jak wygląda sprawa żywienia .
Mam śniadanie w hotelu (Szwedzki stół ) w cenie noclegu .
Na obiady dla 2 os. dorosłych liczyłem 50 e dziennie . 8x50 =400 euro
Lekka ręką 1700 zł na same jedzenie
W sumie druga najdroższa pozycja po hotelach .
Jakie są realne wydatki na jedzenie ? raczej przy takich cenach będę wybierał aspekt ekonomiczny . Prawie dwa tysiace na same obiady/kolacje przez tydzień to niezła kwota .
Ma ktoś pomysły jak żywić się taniej ?
Rozważałem opcje wzięcia jakiegoś pożywienia ze sobą , w końcu samochód jedzie w połowie pusty .
Daje się zjeść naprawdę smaczny obiad z deserem lub przystawką w cenie ok. 12 euro. Może nie każdemu wystarczy, ale z żoną byliśmy zupełnie sensownie najedzeni.
Można też zamawiać dania spoza lunchowej "taniej" oferty, ale naprawdę nie wiem czy warto :)
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2015-06-23, 21:51
Co do jedzenia to my wydajemy 150-200 e na tydzien (2 +2) ale zona gotuje. w hotelach masz przewaznie mikrofalowki tak wiec znajdziedz sklep Aldi lub Lidl a tam masz w miare tanio wiec kolacje objedziesz na np parowkach 10 szt okolo 1.3 e. Bagietka 1 e, kawalek sera w plastrach 2e., szynka w plastrach 1.7-3 e, maslo 1.5(chyba)W marketach masz tez duzo gotowych obiatkow do mikrofalowki. Na miescie np mozna zjesc kebeba z frytkami i napojem 5-6 e. Tak wiec nie ma tak zle. Co do danych jakie potrzebujesz do neta to jutro wlacze Waze i Ci napisze ile za 100 km potrzebujesz.. transferu. Pisze z telefonu
Ostatnio zmieniony przez shrek 2015-06-23, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-06-24, 15:59
Znalazlem strone z gazetkami niektorych sklepow http://www.promoalert.com/ Z tanszych oprocz aldi i lidl masz jeszcze dia. W Port de Bercy nie znam za bardzo restauracji ale moge polecic okolo 15 km dalej czasowo 25 min(korki) champigny sur marne (okolica niezbyt ciekawa ) gdzie dobrze zjesz obiad (kebab,steki,marguez,etz.frytki chyba jakies salatki )okolo 12-25 za dwie osoby.Tam niedaleko (3min autem)znajdziesz CH l'eclerc, aldi,intermarche, troszke dalej lidl.Znajde adres i ci posle. Ceny ktore wczoraj podalem to najtansze produkty.
Co do przesylu danych przejechalem dzis 190-200 km (czasowo 2.5h)wlaczony Waze ale bez nawigacji tylko ostrzezenia o : Policja,Radar,roboty drogowe ect. Podrane kilobajty w zalaczniku-sory za jakosc zdjecia .Jezeli moge ci polecic to uzywaj Waze(bezplatny) bo ma zarejestrowanych wiecej uzytkownikow niz Coyot(wersja testowa bezplatna).Praktycznie jak dla mnie lepszy.Mialem obydwa wygral Waze.
20150624_163316.jpg
Plik ściągnięto 33 raz(y) 189,21 KB
Ostatnio zmieniony przez shrek 2015-06-24, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Punkty na mapie to noclegi , oprócz lobeinstainu (tam chce wpaść obejrzeć miasto gdzie kiedyś pracowałem )
ps. zżuty ekranu a anroidzie robi się
przytrzymując przycisk blokady ekranu i dźwiękowy minus
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-07-31, 00:05, w całości zmieniany 4 razy
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-06-26, 07:06
Karenzo napisał/a:
Wiem że będzie szybciej i taniej ale ja mi trzasną prawo jazdy w jakimś lesie to dopiero zapłacze że pożałowałem 50 zł na autostradę.
Ale w jakim lesie, skoro S8 jest prawie cały czas ekspresowa, a od Wrocławia masz A8 i A4 do samiutkiej granicy i poza terenem zabudowanym?
Jedyna różnica to brak opłat.
hotel zapłacony z góry więc raczej nie zrezygnuje .
Specjalnie wybrałem hotel w samym centrum (plac alexandra ) aby przed wyjazdem spędzić kilka godzin w berlinie .
Google maps trase przez Wrocław wyznacza jako 1,3 h dłuższą .
No chyba że w wakacje będę jakieś kolejki na A2
Google maps trase przez Wrocław wyznacza jako 1,3 h dłuższą .
No chyba że w wakacje będę jakieś kolejki na A2
Oj to chyba dawno nie jeździłeś autostradą A2 w kierunku Berlina , ja po moich doświadczeniach omijam A2 jesli jadę w kierunku Paryzą. Frankfurtu bo googlemaps nie liczy przestojów spowodowanych punktami poboru opłat na A2 .
No chyba że załapiesz się na program rzadowy i na specjalnie na Twój przejazd zapadnie decyzja o podniesieniu szlabanów - wtedy może będzie i taniej i szybciej .
Ale ja nie wierzę temu rządowi partii oszustów
Ja wybieram się w nietypowej porze bo chce jechać nocą (lepiej się czuje ) i drogi są bezpieczniejsze
Planuje wyjazd o 23-24 tak więc chyba kolejki na kasach mnie ominą
i będzie można spokojnie jechać z dusterowym v maxem .
Już tak jechałem nocą na Wielkanoc do monachium i super sprawa , polecam każdemu .
Czym mniej ludzi tym spokojniejsza i płynniejsza jazda .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-06-26, 23:37, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2015-06-29, 04:01
Jak masz zamiar jechac przepisowo i ci sie nie spieszy to masz alternatywe N4. Ja osobiscie wole zaplacic 38 e przejechac autostrada , bo na innych drogach latwo zaliczyc radar lub pomiar predkosci. A to juz 45 e jak przekroczysz do 10 km i powyzej 90 e. Wiec latwo policzyc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum