DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Kubek termiczny do Dustera
Autor Wiadomość
majkel 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 ECo-G, był 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2024, był 2015
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2016-01-10, 09:45   Kubek termiczny do Dustera

Może ktoś polecić jakiś fajny i przede wszystkim pasujący kubek termiczny do Dustera ?

Otwory na kubki w Dusterze to nieporozumienie - są chyba przemyślane na jednorazowe/papierowe kubki.
Posiadam dwa kubki termiczne - ze Skody (ok 500 ml) i z Orlenu (500 ml), których używałem w Octavii 2, a w Dusterze one nie są w stanie nawet wejść w otwór bo są za grube lub za wysokie (panel nawiewów przeszkadza) lub to i to.
Kupiłem ostatnio w Carefour jakiś najtańszy i najmniejszy za kilkanaście złotych i też się giba - góra kubka jest za gruba, a kubek może ma z 300 ml i jest 1/3 niższy niż dwa moje poprzednie.
Jeśli ktoś ma jakiś kubeczek, który ładnie pasuje do Dustera to niech walnie fotkę i zamieści najlepiej z informacją, gdzie można go kupić bo przecież nie będę spawał własnego kubka. :-)
Ostatnio zmieniony przez majkel 2016-01-10, 09:46, w całości zmieniany 3 razy  

majkel 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 ECo-G, był 1.6 SCe 115 4x4
Rocznik: 2024, był 2015
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2016-01-13, 17:01   

Udało mi się rozwiązać problem z kubkiem - zakupiłem kubek King Hoff o wielkości 220 ml (większy nie wejdzie) i pasuje prawie idealnie. Nakrętka lekko dotyka panelu nawiewów, ale bardzo stabilnie siedzi w otworach na kubek, jest dobrze wykonany, szczelny, podbity gumą i.. tani. :-)

Zamieszczam fotkę poglądową dla potomnych i link do sklepu, gdzie można go zakupić - ja trafiłem na niego na "aledrogo" po wielu poszukiwaniach i skrupulatnych pomiarach suwmiarką - może się komuś przyda.

Link do sklepu: http://www.kinghoffsklep....ny-kh-4174.html

Jeśli admin/moderator uzna, że moje linki są niezgodne z regulaminem forum to proszę o usunięcie, ale zachęcam do zostawienia ich na widoku bo do Dustera nie tak łatwo znaleźć pasujący kubek :mrgreen: .
Ostatnio zmieniony przez majkel 2016-01-13, 17:01, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu