Znacie jakiś dobry sposób na doczyszczenie kapsli z pyłu po klockach?
Jak widać na zdjęciu, średnio to wygląda :) Próbowałem płynem do felg aluminiowych - nie chce schodzić.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2014-12-03, 15:19
W5 z Lidl za 7 zł(używam - działa ). Porządnie pryskasz, czekasz, potem niewielką szczotką (doskonale się nadaje szczotka do naczyń - nie musi być z Ikei, wystarczy z Pepko za 2 zł ) szorujesz w razie potrzeby poprawiając płynem. Potem spłukać i gotowe
Trochę drogawo wyjdzie... Ja spróbowałbym najpierw denaturatem; też spirytus, a sporo tańszy.
Tym bardziej, że można już w PL kupić niebarwiony, przezroczysty denaturat (niedawno nabywałem bodajże w Tesco), więc żaden nalot nie powinien pozostać.
Izopropanol albo IPA (isopropyl alcohol) - nie do odróżnienia fizycznie i organoleptycznie od spirytusu. Jedynie podobno kac jest trochę mocniejszy. Stosowany m. in. w drukarstwie. Koło 2 złotych za litr. Polecam. Oczywiście do czyszczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum