Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2020-02-27, 01:57
przebieg do serwisu
Autor Wiadomość
wieza 

Marka: Dacia
Model: LODGY
Silnik: 1,5
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 5 os.
Wysłany: 2014-08-10, 08:18   przebieg do serwisu

Witam
zakupiłem autko w listopadzie, i jest cos takiego w kompie jak przebieg km do serwisu czyli 20 tys km.
tam schodzą inaczej km niż na liczniku który nalicza, ale miałem przejechane 13,5 tys a tu mi się wyzerował pokazały kreseczki i serwis. hmm troszkę mnie to zastanowiło udałem się do serwisu, Pan sprawdził i powiedział ze w zaleznosci kiedy uruchomili kompa tz. kiedy zaprogramowali a z tego co wiem to już we wrześniu był gotowy a w sierpniu linia produkcyjna stała, to się domyślam ze miało to miejsce w lipcu co by się zgadzało. Czyli jak przyjadę na przegląd roczny lub po 20 tys to mi go wyzerują i bedize wszystko ok.

Ps wszystko miło i sympatycznie jak zawsze u Przyguckich.

johnson 

Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige
Wysłany: 2014-08-11, 10:55   Re: przebieg do serwisu

wieza napisał/a:
Witam
zakupiłem autko w listopadzie, i jest cos takiego w kompie jak przebieg km do serwisu czyli 20 tys km.
tam schodzą inaczej km niż na liczniku który nalicza, ale miałem przejechane 13,5 tys a tu mi się wyzerował pokazały kreseczki i serwis. hmm troszkę mnie to zastanowiło udałem się do serwisu, Pan sprawdził i powiedział ze w zaleznosci kiedy uruchomili kompa tz. kiedy zaprogramowali a z tego co wiem to już we wrześniu był gotowy a w sierpniu linia produkcyjna stała, to się domyślam ze miało to miejsce w lipcu co by się zgadzało. Czyli jak przyjadę na przegląd roczny lub po 20 tys to mi go wyzerują i bedize wszystko ok.

Ps wszystko miło i sympatycznie jak zawsze u Przyguckich.

u mnie liczy dokładnie jak licznik przebiegu, a nie ma tam jakiejś kontroli jakości oleju (np. ilośc uruchomień silnika), moze to zmniejszyło zakres?

Flinstonik 

Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Wysłany: 2014-08-11, 11:45   

U mnie też jest różnica, przejechane jakieś 3000 km a przebieg do serwisu pozostało 16000 km, czyli różnica 1000km a na po zakupie nie było różnicy, chyba że licznik bierze pod uwagę też upływające dni. Przegląd ma być po roku lub 20000km możliwe więc że liczy też dni i przelicza sobie na pozostałe kilometry, aczkolwiek byłoby to co najmniej chore rozwiązanie.

johnson 

Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige
Wysłany: 2014-08-11, 12:53   

Flinstonik napisał/a:
U mnie też jest różnica, przejechane jakieś 3000 km a przebieg do serwisu pozostało 16000 km, czyli różnica 1000km a na po zakupie nie było różnicy, chyba że licznik bierze pod uwagę też upływające dni. Przegląd ma być po roku lub 20000km możliwe więc że liczy też dni i przelicza sobie na pozostałe kilometry, aczkolwiek byłoby to co najmniej chore rozwiązanie.

jednak coś tam zlicza ten OCS, więcej tutaj : http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9323

Odpowiedz do tematu