Wiem że to totalnie nie jest związane z tematykom forum ale pozwolę sobie zapytać was o zdanie . Przeszukuje internet i ciężko znaleźć jakieś przydatne informacje
Chce kupić zamrażarkę bo czasem zdarza mi się kupić z masarni kilkanaście kilogramów mięsa albo zamrażać warzywa z ogródka .
Mój budżet to ok 1200 zł z mniejszymi lub większymi odchyłami .
Pierwszy problem to jaki rodzaj skrzyniową czy szufladkową .
Skrzyniową mogę mieć ok 400 L a szufladkową 200 L .
Jedyne co mnie hamuje przez zakupem skrzyniowej to brak kontroli nad komorą zamrażania a chyba nie da sie kupić jakiś przegródek itp .
Producent daje jakieś koszyki ale to raczej nie wystarczy .Chce tam trzymać mięso ,ryby i warzywa więc nie będę mogły leżeć tak obok siebie
W przepadku szufladkowej jest ograniczenie wysokości ok 140 cm (chcą ją ustawić pod schodami )
Z rok, dwa temu też miałem taki dylemat. I wygrała ta, która wejdzie w wyznaczone miejsce. A mając na uwadze doświadczenie rodziców zakupiłem skrzyniówkę.
Miałem szufladową i nie była za wygodna pod względem zamrożenia w niej różnych artykułów. Np. masz mało miejsca i chcesz chleb zamrozić.
Jak Pingwinek dokonał żywota zakupiłem skrzyniową i jest problem (żona ma) z utrzymaniem porządku. Zrobiłem ostatnio numer. Mówię że musimy wszystko zużyć bo trzeba rozmrozić. I porządek sam się jakoś robi. Dziwne.
Musisz wszystko w woreczki pakować. Możesz też w pojemniki ale zajmują dużo miejsca.
Z miejscem w lodówce / zamrażarce jest tak, że nigdy nie jest go za dużo - i po kilku latach często się okazuje, że przydałoby się więcej.
Ja bym wybrała skrzynię i kupiła zestaw pudełek różnych wielkości i je poopisywała. Np. większe pudełko na fasolę, mniejsze na nać pietruszki i może też kilka większych na poporcjowane mięso (osobno schab, karkówka, boczek, itp.).
Dzięki temu można uniknąć jednej z wad skrzyni - "jak dogrzebać się na samo dno przykryte toną mięsa".
Z pudełkami łatwiej też utrzymać porządek, a w razie braku miejsca można zawartość co bardziej pustych pudełek przesypać do mniejszych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum