Wysłany: 2014-06-02, 10:54 Ubezpieczenie Dustera - wyjazd za granicę
Mam pytanie do szanownych forumowiczów. Czy ktoś się orientuje ile kosztuje wykupienie na granicy z Białorusią ubezpieczenia na Dustera? Wybieram się na małą wycieczkę, a w mojej okolicy (zachodnia Polska) nikt nie jest w stanie udzielić mi takiej informacji. Nawet zielonej karty nikt nie chce mi sprzedać.
Dziwne....
Każda firma ubezpieczeniowa od samochodów powinna mieć takie informacje.
Popytaj lub zadzwoń w innych firmach ubezpieczeniowych w innych miastach o takie ubezpieczenie. Kto pyta ten nie błądzi..
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Próbowałem po okolicy. Zieloną Kartę dają do OC, ale nie w mBanku, gdzie mam ubezpieczony samochód. "Luzem" nie dokupię, bo nikt nie chce sprzedać. Ponadto udało mi się ustalić tylko tyle, że na Białorusi i tak Zielona Karta nie obowiązuje. A nie mam pojęcia ile pieniędzy muszę szykować na "strachowkę". 24 lata nie byłem u krewnych i stąd moja niewiedza na temat ubezpieczenia. Podjąłem w końcu męską decyzję i jadę.
W biurach turystycznych można kupić ubezpieczenie
na siebie i bagaż więc pewnie na auto też coś będę mieć
Byłem w szczecinie. Ubezpieczenie osoby mi sprzedali. auta niestety nie. Zaproponowali wykupienie ubezpieczenia na granicy lub w konsulacie. Najbliższy niestety mam w Gdańsku
Ja nie wiem do końca bo jak wyjeżdżałem to zadzwoniłem tam gdzie kupiłem oc/ac (aso ) i sie dowiedziałem że ubezpieczenie działa również poza granicami (oprócz USA , Kanady i Australii )
ubezpieczenie działa również poza granicami (oprócz USA , Kanady i Australii )
Bardzo możliwe, ale kraj Łukaszenki nie podpisał jakiś umów międzynarodowych i nie jest objęty ubezpieczeniem Zielonej Karty. Tak mi wytłumaczyli w biurze turystycznym. A Straż Graniczna na wschodzie nie wie, lub nie chce udzielić mi informacji ile taka przyjemność kosztuje, stąd moje tu pytanie. Może któryś z forumowiczów jeździł ostatnio autem na Białoruś i coś podpowie.
Z małego śledztwa wynika, że Zielona Karta obejmuje też Białoruś. Przynajmniej tak wynika z pierwszych lepszych stron ubezpieczycieli (np. PZU) oraz ze strony Polskiego Biura Ubezpieczycieli Komunikacyjnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum