Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-04-06, 17:42
Gwarancja na pewno nic nie da. Ewentualnie samo ubezpieczenie szyby. Chociaż się niektóre towarzystwa wycwaniają i robią tylko na zamiennikach Nordglass. Można kombinować z wymianą w trasie, wtedy ściąga ASO i zakłada szybę oryginalną, ale trzeba OWU poczytać.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ale ty masz gwarancje więc wal do ASO niech wymieniają
Tylko że ASO odbije piłeczkę że odprysk od kamyka, nie podlega gwarancji
dokładnie i ASO zaproponowało zebym to własnie naprawil w firmie co sie szybami zajmuje albo z AC u nich w ASO ale wtedy oni wymieniaja całą szybe a tego narazie niechce robic :)
corrado napisał/a:
Matucha dobrze radzi. Faktycznie robić to z OC szyby - sam zapomniałem że to mam i to niby nie wpływa na stawki z AC i OC.
ale zeby z tego skorzystac trza to miec wykupione :)
Ostatnio zmieniony przez BoloSr 2014-04-06, 18:06, w całości zmieniany 1 raz
Co do wymiany szyby to bym się wstrzymał mianowicie z takiego względu że żaden fachowiec tak nie wklei jak fabryka . Miałem dwa razy wymienianą szybę przednią i po wklejeniu po jakimiś czasie jak padał deszcz woda dostawała się do środka. Więc jeżeli są to nieduże odpryski to moja rada żeby naprawiać.
Matucha dobrze radzi. Faktycznie robić to z OC szyby - sam zapomniałem że to mam i to niby nie wpływa na stawki z AC i OC.
W większości przypadków nie traci się wtedy zniżek, dopóty, dopóki nie zmienia się firmy ubezpieczeniowej, choć to trzeba by się wgryźć w konkretne OWU, żeby mieć pewność.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Facet zajmuje się tylko naprawą szyb. Nie wciska kitu po to żeby wymienić szybę. Naprawia różne odpryski i pęknięcia różnej długości (nawet szyby w ciężarówkach).
W Nordglass w aucie u żony nie chcieli mi naprawić odprysków bo za blisko siebie, bo stare pęknięcia i nie opłacalne ponad 200 zł. a nową szybę mam za 300 parę (Clio II).
Pojechałem do niego - nie trwało to godzinki - 100 zł i po sprawie.
Naprawiałem u niego chyba z 4 czy 5 samochodów z odpryskami.
Naprawdę polecam.
Ostatnio zmieniony przez arturro_w 2014-06-26, 11:32, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum