Wysłany: 2014-08-20, 07:49 Grzechotanie z komory silnika przy hamowaniu na nierówności.
Witam
Dawno mnie na forum nie było bo wszytko było ok ;)
Ale jakiś czas temu pojawiło mi się w Stefie grzechotanie(nie jakieś głośne ale irytujące) z przodu z lewej strony występujące tylko w trakcie hamowania na nierównościach np na drodze z kostki bauma. W trakcie jazdy po nierównościach bez hamowania to nie występuje. cisza totalna. Już po tym jak to wystąpiło miałem wymieniane łożyska z przodu oba i problem nie zniknął. Wczoraj znajomy mechanik oglądał samochód ale nie potrafił powiedzieć od czego to grzechocze. Może ktoś się z czymś podobnym już spotkał?
Miałem podobny problem ale z prawej strony. Takie jakby grzechotanie ,stuki przy mocno skręconej kierownicy na małej prędkości zwłaszcza przy ruszaniu . Wymieniałem półośkę prawą, niby trochę pomogło .Ostatnio jest spokój . Czasami słychać ale bardzo rzadko .Podejrzewam że to jest związane z klockami hamulcowymi albo z ABS.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum