Witam
Będę pomykał 84 konnym benzynowym "Lodzikiem" w jedynie słusznym kolorze beż popielaty wersja 7 osobowa.
Przesiadka z wszystkomającego turbinowego focusa - oj będzie ciężko ale cóż rodzina się rozrasta do 2+3 nie ma bata pomieścić się w foce.
A zamiast wypierdzianego Niemca z retuszowanym przebiegiem wolę nówkę z salonu.
Mam dokładnie taki sam model łącznie z kolorem i jestem z niego bardzo zadowolony Mam nadzieje, że i TY będziesz i życzę CI tego Jeśli chodzi o spalanie to na komputerze można sobie włączyć czas bieżący i nie oglądać danych ze spalania, wtedy człowiek jest spokojniejszy
P.S. Też mam rodzinę 2+3 i pakowanie się na wczasy w tym aucie to prawdziwa przyjemność
Ostatnio zmieniony przez benyo 2014-08-11, 21:28, w całości zmieniany 2 razy
Tak do 100 km/h to mi pali poniżej 7 litrów. Najlepiej pali przy 70 km/h , wtedy da się utrzymać nieco ponad 5 litrów. Zresztą poszukaj tutaj jest post o tym komu ile pali taka maszyna.
Generalnie silniczek jest nieco za słaby według mnie do takiego auta, czasem brakuje mu siły. Ale jeśli chcesz dojechać z pkt A do pkt B to naprawdę zupełnie wystarczy.
Tutaj te 4,5 metra wydają się dłuższe
Ostatnio zmieniony przez benyo 2014-08-11, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Była Lodgy jest Jogger
Silnik: TCE - 110
Rocznik: 2024
Wysłany: 2014-08-11, 22:07
Moment dwie córy już mam ta (początek września) będzie 3 na fokę za dużo :) na 7 os. lodzika w sam raz taka mała rozgrzewka
Póki co w garażu jeszcze chiński Junak do szaleństw się czaii :)
Ostatnio zmieniony przez Trzysta 2014-08-11, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Same kobitki w domu aa i jeszcze Dacia będzie, też rodzaju żeńskiego dajesz rade mam nadzieję
Mam nadzieję, że owa Dacia będzie Cię cieszyć tak jak i mnie. Wszyscy których przewożę, też są pod pozytywnym wrażeniem. Przejechałem 3 tysiące i naprawdę nie mam zastrzeżeń do samochodu.
Witaj na pokładzie i gratuluję słusznego wyboru tego auta!
Będziesz z tego zadowolony. Sam mam Lodzię, już przejechałem od 3 miesięcy ponad 6 tys.km i narazie zero problemów. Tylko zużycie paliwa jest trochę za duże, ale od tego jest LPG. Mi spalił na trasie około 8,9L gazu z pełną klimą i z prędkością ok.90-110 km/h
Ostatnio zmieniony przez route2000 2014-08-12, 07:03, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Witaj na pokładzie i gratuluję słusznego wyboru tego auta!
Będziesz z tego zadowolony. Sam mam Lodzię, już przejechałem od 3 miesięcy ponad 6 tys.km i narazie zero problemów.
Trzysta, koledze Markowi chodziło, aby DOPISYWAĆ nowe zdanie, jak Ci coś do głowy przyjdzie w tym samym wątku to klikasz przycisk EDYTUJ w swoim poście po prawej stronie u góry i tyle. Taka funkcja pozwala na oszczędzaniu miejsca na forum. Na początku napisałeś jeden post a zaraz po 3 minutach dopisałeś drugi post, a to zajmuje nie potrzebne miejsce, a jak użyjesz funkcji EDYTUJ to post zostaje jeden z małą komendą, że został poprawiony. Poobserwuj je jak to działa.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nic do dać, nic ująć. Dzięki za wyręczenie mnie (odpowiedź).
I jeszcze jedna praktyczna funkcja.
Jak piszesz długi post to przed kliknięciem wyślij zaznacz go i CTRL+C.
Czasami możesz zostać wylogowany ze względu na czas. Wtedy logujesz się ponownie i CTRL+V wklejając napisany wcześniej tekst.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2014-08-14, 12:44, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Była Lodgy jest Jogger
Silnik: TCE - 110
Rocznik: 2024
Wysłany: 2014-08-22, 21:25
Lodzik odebrany :)
Lublin - Wawka wyżłopał jedną cegiełkę wg kompa 6,1 litra / 100 km - speed 70-130 a przelotowa 90-110.
Dostałem winko musujące w salonie do opicia :)
Jest dosyć fajnie - przyśpieszenia zero :) ale zawiasy nie takie miękkie - dosyć sztywno podskakuje na wybojach :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum