Wysłany: 2014-05-30, 09:13 Witam - niedługo kolejny Lodgy
Witem,
Za około 10 tygodni na ulice wyjedzie kolejny Lodgy, pierwotnie miał być Prestige ale okazało się że radio w NAVi nie ma CD wiec skończyłem na konfiguracji jak poniżej:
Laureate TCe 115 (7os) +
ESP, Czujniki cofania, Radio, Koło, i El Szyby z tyłu oraz Hak.
Będzie Niebieski Mineral i nawet Pan z salonu powiedział że jest bardzo ciekawy jak wygląda na żywo. Niestety z powodu nietypowej konfiguracji, i przerwy produkcyjnej muszę dosyć długo czekać :/
Obiecuje zdjęci jak tylko odbiorę, okolice przełomu lipca i sierpnia :)
Tylko zwróć uwagę na czujniki cofania, fabryczne tylko mają 3 szt i jeden z trzech przypada na środku zderzaka, a chcesz mieć hak to już lipa (będzie piszczeć, bo już jest przeszkoda).
Zamień więc je na 4 szt z opcją haka tak ja to mam firmy Valeo tzn. że czujniki nie będą piszczeć jak będziesz miał z tyłu hak.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2014-05-30, 09:21, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3749 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-30, 09:48
route2000 napisał/a:
Ooo... czekamy na kolejnego forumowicza z Lodzią
Tylko zwróć uwagę na czujniki cofania, fabryczne tylko mają 3 szt i jeden z trzech przypada na środku zderzaka, a chcesz mieć hak to już lipa (będzie piszczeć, bo już jest przeszkoda).
Zamień więc je na 4 szt z opcją haka tak ja to mam firmy Valeo tzn. że czujniki nie będą piszczeć jak będziesz miał z tyłu hak.
Ale wystarczy założyć hak odpinany i już nie ma problemu. W kabinie jest przecież wyłącznik na okazję ciągania przyczepy.
Troszkę dziwne - na zdjęciach faktycznie widać 3, ale już w katalogu są 4. Muszę zadzwonić i się dowiedzieć.
"SYSTEMY ZABEZPIECZAJĄCE
7. Wspomaganie parkowania tyłem
(82 01 273 196)
Podczas manewrowania, system wykrywa, dzięki 4
czujnikom, ewentualne nieruchome przeszkody
i ostrzega kierowcę o zbliżaniu się do nich sygnałami
dźwiękowymi o coraz większej częstotliwości."
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum