Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG
Wysłany: 2014-11-18, 22:51 Uszkodzona spawarka a odpowiedź z serwisu
Witam
Zakupiłem sobie rok temu marketową spawarkę inwenterową rockworth ariw 180 spawię naprawdę sporadycznie 2.5mm elektrodą i ostatnio włączyłem i 2min od włączenia nagle coś "pykło" w środku, dymu nie było po prostu wyłączyła się i koniec. Zawiozłem na gwarancji jeszcze rok do marketu i dostałem odpowiedź iż uległo uszkodzenie sterowania na płycie w wyniku niewłaściwego użytkowania koszt naprawy=koszt prawie nowej spawarki po za obudową Chcę walczyć swoich praw i trochę znam się na elektronice i wg mnie jeśli uszkodzenie uległo sterowanie zasilania (przecież sterowanie jest cały czas tak samo obciążone bo tylko wysterowuje tranzystory) a nie elementy wykonawcze w tym przypadku tranzystory IGBT które przenoszą cały prąd to naprawa powinna zostać zrobiona w ramach gwarancji a nie odpłatnie. Co myślicie??
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
składaj jeszcze raz ale tym razem nie na gwarancje ale np na rękojmie lub towar nie zgodny z umową;)
powodzenia bo trochę szarpaniny jest a i pilnuj terminów, jak sie nie wyrobią do 14 dni to bierz kasę od razu i na polkę po kolejną ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum