Marka: Dacia
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-07-23, 07:56 Luz poprzeczny na pedałach sprzęgła i hamulca
W swoim dusterze II zauważyłem że pedały sprzęgła i hamulca mają dość spore luzy przy poruszaniu nimi na boki (czyli nie wciskanie i wyciskanie tylko poruszają się dość znacznie na lewo i prawo). Troszkę zaniepokojony tym, podjechałem sobie do salonu renault/dacia i przetestowałem pod tym kątem wszystkie auta które tam stały. I ku mojemu zdziwieniu wszystkie auta które tam stały (od najtańszych sandero do najdroższych kadjarów) we wszystkich autach wystepuje taki sam luz.
Czu to taka przypadłość aut tylko spod znaku renault/dacia czy to normalne w innych autach? Nigdy na coś takiego nie zwróciłem uwagi w innych samochodach.
U mnie pedał hamulca lata sobie na boki na około 1,5-2cm, sprzęgło trochę mniej ale tez wyraźnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum