grapess, była już wcześniej mowa o zdejmowaniu boczku w Dokkerze. Sytuacja jest podobna, bo tam jest mowa o zdejmowaniu boczku przednich drzwi.
Trzeba wykręcić parę śrubek typu torx, wyciągnąć boczek z zatrzasków (warto zaopatrzyć w zapasowe zatrzaski, bo mogą się połamać - można kupić tanio na allegro).
Aha, przydałby taki specjalny ściągacz do tapicerki, gdzie bez uszkodzenia lakieru można zdjąć boczek. Do zdejmowania boczku załóż np. lateksowe rękawiczki, bo można się ubrudzić fabrycznym uszczelniaczem używanym do "klejenia" boczku do drzwi.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ja widzę 3 nazwy plików i 3 obrazki.
Pewnie Cię, grapess, zmyliło formatowanie: pomiędzy nazwą pliku a obrazkiem nr dwa są 3 punkty instrukcji (5., 6. i 7.).
zaczyna się również kręcić zaślepka z drugiej strony a ją ciężko czymś przytrzymać
W moje starej MCV-ce są identyczne klamki (TSD zdaje się, że pochodzą z espace III) i OIDP jakoś trzeba przytrzymać tę zaślepkę, nie ma innej metody - dokumentacja nakazuje zwyczajnie odkręcić i tyle.
(Ale może być jeszcze tak, że naprawdę to już wykręciłeś śrubę i musisz po prostu wyciągnąć jeszcze tę zaślepkę z zatrzasku...).
Dziękuję laisar, za odpowiedź, też tak myślałem, że jest jak napisałeś. Niestety mi się nie udało.
Na początku śruba odkręca się z dużym oporem, ale się odkręca. Po obrocie może dwóch napotykam opór, który rośnie. Odpuściłem sobie.
Wielkie dzięki za pomoc. Właśnie montuję auto po przyciemnieniu szyb. Wyszło całkiem całkiem jak na pierwszy raz. Za drugim wyjdzie na pewno lepiej, parę błędów popełniłem, ale jak to mówią starzy górale "Practice makes perfect".
Mam kilka fotek rozmontowanego auta. Jak znajdę to wstawię.
Jak dojdę do wprawy to będę zmieniał na lato bardzo ciemne, na zimę zółte z takim metalowym na zewnątrz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum