Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-07-18, 13:31 Kołpaki do sandero
Hej,
w nocy ktoś mi ukradł kołpaki spod bloku. Jakiekolwiek realne szanse na ich odnalezienie? Mam zamiar to zgłosić na policję co prawda ale nie robię sobie za dużych nadziei.
Ew. gdzie mogę dostać oryginalne kołpaki albo ile kosztują w ASO?
Przykro mi. W poprzednim samochodzie też ukradli mi i to dwa razy. Policja ?? nie wiem czy jest sens zawracać sobie i im głowę. Oryginalne kołpaki w ASO to 85 PLN za jeden (ałć!), lepiej sobie dobrać coś ładnego (nawet z ładnym logo Dacia) w internecie w cenie mniejszej niż 85 PLN za wszystkie, wtedy przy następnej kradzieży będzie mniej żalu.
Ostatnio zmieniony przez benyo 2016-07-18, 14:05, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-07-18, 15:15
U Łyki 96 zł za sztukę. Zobaczymy do na komendzie załatwię. Myśle ze warto zgłosić dla samego zgłoszenia bo koledze niedawno ukradziono telefon na tym osiedlu.
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-07-18, 17:07
benyo napisał/a:
Zabezpieczenie nie do przejścia
No jak nie planujesz zabrania i nie masz przy sobie ucinaczek czy noża to faktycznie tak jest
Na początku w Dokkerze też miałem spięte opaskami ale po zmianie opon jakoś mi wyleciało z głowy i jeżdżę bez. Osobiście policję bym sobie darował chyba, że masz nadmiar wolnego czasu i chcesz po 2 miesiącach przeczytać pisemko, że sprawca nieznany i do umorzenia.
W poprzedniej bryce też mi dziabnęli niecały tydzień po zakupie. Mimo tego, że niefirmowe, to i tak się wkurzyłem bo kilka dych drogą nie chodzi. Następnych już nie kupowałem i jeździłem bez- może gorzej wyglądał ale nie musiałem jakiegoś gnoja sponsorować.
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-07-18, 17:47
arczi_88 napisał/a:
Osobiście policję bym sobie darował chyba, że masz nadmiar wolnego czasu i chcesz po 2 miesiącach przeczytać pisemko, że sprawca nieznany i do umorzenia.
a jeszcze trzeba godzinkę na poczcie spędzić
nieopłacalne, chyba że cierpisz na nadmiar wolnego czasu, albo masz nagranie z widoczną twarzą złodzieja
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2016-07-18, 18:10
To też napisałem, że nie musiał planować, ot przechodził i się spodobało i zabrał
Ewentualnie w ramach zabezpieczenia można sobie kołpaczki podpisać - lutownicą, jak najgłębiej się da. Próba zdarcia tego zniszczy pewnie kołpak ale cham przynajmniej nie skorzysta.
Czytałem o przypadku, że gość zgłosił kradzież roweru, oczywiście sprawcy nie znaleziono, ale po jakimś czasie w niedalekiej okolicy złapano kłusownika, który sobie zrobił obrzyn samopał z ramy tego roweru. Zdradził go numer ramy, którego nie usunął. I w promocji dopisali mu jeden paragraf więcej. Oczywiście właściciel roweru strzelby i tak nie odzyskał.
Może gdy rozbiją jakąś dziuplę recyklingu pojazdów, zapytają cię, czy poznajesz te kołpaki - oby tylko średnica pasowała. A może znajdą się u jakiegoś narkomana albo w pustostanie zasiedlonym przez meneli.
Wysłany: 2016-07-18, 19:14
eplus napisał/a:
Może gdy rozbiją jakąś dziuplę recyklingu pojazdów, zapytają cię, czy poznajesz te kołpaki - oby tylko średnica pasowała. A może znajdą się u jakiegoś narkomana albo w pustostanie zasiedlonym przez meneli.
O tym mi powiedział policjant. Jeszcze giełda w niedzielę - też mają przy okazji się przyjrzeć. Jakieś kołpaki kupię bo mi smutno daćka bez nich wygląda
U Łyki 96 zł za sztukę. Zobaczymy do na komendzie załatwię. Myśle ze warto zgłosić dla samego zgłoszenia bo koledze niedawno ukradziono telefon na tym osiedlu.
Tak jest! Niezgłaszanie kradzieży, nawet "drobnych", powoduje, że w statystykach dany rejon uchodzi za wolny od tego rodzaju przestępstw. Warto poświęcić trochę czasu nawet ze świadomością, że sprawcy prawdopodobnie nie złapią. Z drugiej strony, jeśli się nie zgłosi, to nie złapią go na pewno...
Swoją drogą, nawet złodzieje schodzą na psy. Kołpaki do Dacii zarąbać? (z całym szacunkiem dla naszych samochodów)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-07-18, 22:02
zgłosić należy, łaski nie robią, mają szukać bo to ich robota. Nie ma sensu wywalać prawie po stówce za kawałek plastiku. Jeśli rażą cię czarne stalówki - kup sobie jakieś "biedronkowe" albo "lidlowe" - za 4 zapłacisz cenę jednej oryginalnej. Można czasem kupić całkiem ładne modele (ładniejsze optycznie niż oryginały) A na alle za dwie dychy można nabyć silikonowe naklejki z logo.
Martens napisał/a:
Swoją drogą, nawet złodzieje schodzą na psy. Kołpaki do Dacii zarąbać? (z całym szacunkiem dla naszych samochodów)
po prostu aut tej marki cały czas przybywa i będzie rosło zapotrzebowanie na tanie części zamienne
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-07-18, 22:04, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2016-07-18, 22:14
Kupiłem taki komplecik - wygląda nawet ładnie na fotkach - a stalówki i tak na wiosnę pójdą na odstawkę bo chcę alusy na letnie kapcie założyć a na stalówkach zimówki zostaną.
Marka: ..
Model: ....
Silnik: ...... Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2016 Posty: 197 Skąd: ziemia łódzka
Wysłany: 2016-07-18, 22:31
arekkozuch, SKURW.....NY....
Serdeczne wyrazy współczucia Powinni łapy obcinać gnojom.
Swojego czasu, gdy miałem Skodę Fabię, ukradziono z pod bloku mi wkładkę lewego lusterka bocznego, dwa kołpaki oryginalne Skoda 15'' oraz emblemat Skoda z klapy bagażnika.
Kupiłem więc nową wkładkę lusterka - zamiennik, nowe kołpaki - zamienniki z naklejkami Skoda oraz nowy emblemat Skoda na tylną klapę, który mi ponownie skradziono potem z pod bloku.
Dopiero jak zakupiłem naklejki z logo Skoda i nakleiłem ją w miejsce emblematu na tylną klapę, to sobie odpuścili.
Podejrzewam PIERD....... MŁODYCH GNOJKÓW którym się nudziło. To śmieszne, że kradnie się takie drobiazgi za kilkadziesiąt złotych... Rozumiem emblemat do Mercedesa albo Infinity....
Wysłany: 2020-12-07, 20:57 Kołpaki do sandero I z sandero II
Cześć
Planuje dziewczynie sprawić kołpaki do jej Sandero I na zimę - teraz jeździ na marketowych. Myślałem nad Popsterami 15" z Sandero II. Powinny podejść, prawda? Rozstaw śrub mają ten sam. A zawsze to lepiej jak kołpak przykręcony.
Ale te kołpaki które są w oryginale na Sandero II nie są przykręcane . One mocowane na kły do rantu felgi . Chyba że koledze chodzi inny model , jeżeli tak to sorki , nie było tematu. Bo nie wiem jakie to, Popstery 15".
Ale te kołpaki które są w oryginale na Sandero II nie są przykręcane . One mocowane na kły do rantu felgi . Chyba że koledze chodzi inny model , jeżeli tak to sorki , nie było tematu. Bo nie wiem jakie to, Popstery 15".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum