Strażnicy napisali w raporcie, ze zatrzymany sam się pobił, a prezydent Szczecinka idzie w zaparte, że nagranie jest zmontowane.
Gdzie my żyjemy? W Korei Północnej?
A ja właśnie dostałem zdjęcie z ich fotoradaru w Szczecinku ... banda panie banda
Zdjęcie ci przysłali czy wezwanie do przyznania się, a bez zdjęcia?
Nie znam nikogo, kto by uzyskał jakąkolwiek pomoc od straży miejskiej, ani jakąkolwiek sensowną interwencję. Znam wiele osób, które się tych instytucji (z różnych miast) obawiają. To oznacza, że straż nie spełnia swojej roli - przejdźcie się boso po miejskich trawnikach nie patrząc pod nogi - i trzeba te instytucje polikwidować i zabronić ich zakładania (chyba, żeby radykalnie zmienić - zgodnie z nazwą "straż" - ich zadania).
Marka: KIA
Model: Sorento
Silnik: 2,5
Rocznik: 2008
Wysłany: 2014-10-26, 17:51
malygabrys napisał/a:
A ja właśnie dostałem zdjęcie z ich fotoradaru w Szczecinku ... banda panie banda
a kto Ci kazał przekraczać prędkość?? pewnie jakiś mały strażnik na gaz naciskał???
problemem jest oznakowanie naszych dróg, trzeba się zastanowić czy zasadne są wszystkie oznakowania /chodzi o prędkość i nie tylko/ a od tego jest ktoś inny. Niestety sam dostałem pocztówkę z wakacji za 200 pln, ale mam pretensje do samego siebie że pomimo oznakowania dałem się złapać. Nie szukajmy usprawiedliwienia samych siebie, bądź dzielny i przyjmij na klatę, i na drugi raz przestrzegaj ograniczeń.
ale już nawet zapłaciłem - radar stoi na wyjeździe z miasta i łapie na 30 - 40 m przed tabliczką koniec terenu zabudowanego i stoi tam już dawno ale człowiek się czasami po prostu zapomni i przyciśnie o 50m za szybko ... (odległości pomierzone i nie zmyślone).
Ale to norma w strażach miejsko gminnych kiedyś dostałem zdjęcie przy mijaniu (wjazd do miejscowości) tablicy teren zabudowany - miałem 61 na budziku i hamowałem silnikiem ...
no to szkoda że zapłaciłeś tym złodziejom bo mają prawo wystawiać od 13 km/h przekroczenia
10 dopuszczone plus 3 błędu pomiarowego
Wedle rozporządzeń sądu mogą ustawiać fotoradary od 20 przekroczenia w górę . Jest to całkiem sensowne bo błąd pomiaru zwiększa się wraz z pogarszającą się pogodą .
To tylko pokazuje SM/W jaką śmieciową jest organizacją .
... bo mają prawo wystawiać od 13 km/h przekroczenia
10 dopuszczone plus 3 błędu pomiarowego
Wedle rozporządzeń sądu mogą ustawiać fotoradary od 20 przekroczenia w górę ...
Karenzo czy możesz wskazać akt prawny o którym piszesz?
Tak z ciekawości pytam, nie żebym notorycznie jeździł "szybko i bezpiecznie"
- staram się mieścić w ograniczeniach ale może i mnie się trafić +14 więcej niż ograniczenie :)
A ja się pochwalę, że opieprzyłem strażników jak wystawiali ludziskom mandaty za zaparkowanie na zakazie. Urząd ZUS w Piasecznie i trzy miejsca do zaparkowania.
Panowie regularnie przyjeżdżają i jak leci na całej ulicy wystawiają mandaty.
Jak można przy urzędzie ZUS nie zapewnić miejsc do parkowania i postawić zakaz parkowania na całej ulicy???????
Podjechałem i powiedziałem co myślę o takim zachowaniu. Wyjaśniłem im, że są do niczego nie potrzebni bo tylko potrafią mandaty wystawiać a jak potrzeba do bezdomnego zwierzaka czy do awantury to nie ma ich. Instytucja zupełnie nie potrzebna.
malygabrys napisał/a:
radar stoi na wyjeździe z miasta i łapie na 30 - 40 m przed tabliczką koniec terenu zabudowanego
Jak widać przepisy po to aby gnębić obywatela. Komu przeszkadza, że parę metrów przed tabliczką zaczniesz przyśpieszać?
piku napisał/a:
Nie znam nikogo, kto by uzyskał jakąkolwiek pomoc od straży miejskiej, ani jakąkolwiek sensowną interwencję.
Ja też nie znam.
Cytat:
najgorsze jest sądownictwo
To prawda, większości miast wódę hla prokurator, proboszcz, burmistrz i komendant policji.
A jak chcesz zrobić w takim mieście business to musi z nimi pić.
Ostatnio zmieniony przez grapess 2014-10-27, 19:37, w całości zmieniany 2 razy
http://www.autocentrum.pl...icie-nieomylne/
artykuł stary i a już bardzo dużo się zmieniło
choć by to że zaczęli wysyłać zdjęcia
GITD na pewno respektuje -/+ 3 km/h
a ich fotoradary sa ustawione na +20 przekroczenia żeby nie było dyskusji (a tak naprawdę nie opłaca im się wysyłać mandatów po 50 zł )
u zbójów gminnych nie ma żadnych zasad tam prawo nie obowiązuje , niektórzy nawet dostawali podrasowane zdjęcia z ograniczenia 50 na 30
temat jest mocno rozwojowy i co miesiąc orzekane są sprzeczne i rewolucyjne wyroki TK/SN
tu macie forum o tym
http://fotoradary.net.pl/index.htm
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-10-28, 00:03, w całości zmieniany 2 razy
Najgorsze jest to, że oni faktycznie nie robią nic innego poza "kasowaniem".
Była w okolicy niedawno taka sytuacja - do kobiety idącej z dzieckiem przyczepił się jakiś menel, chciał kasy, zaczął grozić - no i napatoczył się patrol SM, facetka do nich z prośbą o pomoc, a oni z tekstem "My nie mamy do takich działań kompetencji, niech pani dzwoni pod numer alarmowy" i poszli sobie spokojnie.
Moja żona prowadzi kiosk, dzierżawimy kawałek terenu od gminy no i pozwalamy się czasami koło kiosku rozłożyć jakimś "straganiarzom". No i raz przyjechali, i do gościa od razu z mandatem, zona wyszła, zaczyna tłumaczyć, że ona mu pozwoliła, pokazuje kwity na tą działkę, ze to my dzierżawimy - a Szanowny Pan Strażnik "Idź stąd kobieto, bo się i tobą zajmiemy zaraz". Całe szczęście (dla mnie i Pana Strażnika), że mnie przy tym nie było.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2014-10-28, 07:25, w całości zmieniany 1 raz
W TVN TURBO w programie "Emil łowca fotoradarów" był wywiad z pobitym chłopakiem przez straż miejską. Szok...
route2000 szanowny Nie oglądaj telewizji bo będziesz miał w głowach same glizdy
Nie wiesz jak było. Jeden coś tam nagrał, drugi coś tam powiedział. Ale na obrazie nic nie widać. A że gościu wkurzył kolesi ze straży to fakt. Nikt nie ma nerwów ze stali.
Znam takich panów co, nie mogli pana żula wsadzić do paki bo i tak wiedzieli , że prokurator go zaraz wypuści, i żul tez wie że go prokurator wypuści więc po prostu pakowali w samochód i wywozili 200km za miasto. Przynajmniej w mieście był przez dwa dni spokój do czasu aż pan żul wrócił.
A teraz każdy żul, przez parę chwil uzbiera żebrując na komórkę z możliwością nagrywania.
A co do telewizji, to Ja widziałem w telewizji gościa co potrafił zrobić takie cuda, że całe wagony co lokomotywa je ciągnie najpierw się podnoszą a potem znikają.
A program był w kontekście, że to na prawdę. Nie to, że jakaś bajka, czy srutu tututu.
Normalnie Copperfield tam był, i też mówił że cały wagon, sru i niema.
Więc jak się pytam, czemu go nie złapią i nie zatrudnią w PKP co by im wagony przestawiał na torach bez zwrotnic????
Ostatnio zmieniony przez grapess 2014-11-01, 23:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum