Wysłany: 2015-12-28, 11:03 Jak rozciągnąć wkładkę butów snowboardowych
Hej,
Mam buty o rozmiarze 45, przejezdzilem w nich jeden sezon ale nameczylem się bo wkladka jest przymała, niby 30cm dlugosci ale jakas dziwnie uszyta i w palce piłuje.
Czy idzie jakos rozciagnac ta wkladke ?
Czy będę musial zmienić buty cale ?
Bo sprawdzałem kazde nowki w sklepie typu decathlon to o tym samym rozmiarze pasuja idealnie z wkladką (rozm 45 Eur)
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2015-12-28, 13:40
Czesc butow snowboardowych (tych drozszych) zapewnia mozliwosc formowania pod wplywem temperatury. Musialbys znalezc sklep sportowy ktory ma maszynke do tego (jesli buty maja taka mozliwosc). jesli nie zostaje mozliwosc rozciagniecia u szefca, ale tu za duzo bym nie liczyl. Lepiej kupic nowe buty niz sie meczyc i miec kolejny wyjazd zepsuty.
nie mają możliwośći buty tanie, niefirmowe. Wkładka z poliester / bawełna tak na oko, bo nie ma opisu , mocno i ciasno obszyta "plastikiem" przy palcach i tam wlsnie cisnie :(
Moze sprobuje jeszcze dac do szewca na rozciaganie . A moze namoczyc i cos tam wsadzic rozpychajacego ?
Marka: w planach
Model: w planach
Silnik: w planach
Wysłany: 2015-12-30, 22:01
Pytanie czy masz te buty mocno zuzyte. Bo jak stan prawie nowki to moze lepiej wystawic na allegro i sprzedac z rabatem - moze komus podpasuja, a jak z twojej okolicy to wpadnie i przymierzy. Jak zaczniesz kombinowac to moze nic nie wyjsc a pozniej nikt nie bedzie ich chcial kupic. Buty jednak musza praktycznie od dzien dobry dobrze lezec. Pamietam jak ostatnio kupowalem swoje to odrzucilem kilka modeli duzo drozszych a wybralem jeden duzo tanszy bo po prostu od razu dobrze lezal na mojej nodze (zreszta choc dla mnie firma byla noname to sprzedawca w sklepie sportowym twierdzil, ze to duza wloska firma, ktora jednak do tej pory robila jako podwykonawca i dopiero od niedawna zaczela sprzedawac pod swoja marka, ale to bylo pare lat temu). I warto znalezc maly rodzinny sklep, gdzie sa pasjonaci co znaja sie na rzeczy, a omijac Decathlony i inne podobne miejsca - co z tego, ze kupisz troche taniej, jak pozniej buty niewygodny i sie rozwala. Tyle moich malych przemyslen
No to może zrobie jak piszesz, nie będę z nimi kombinował. Tylko nie chciało mi się ich wystawiac na aukcje bo nie chce mi się wysyłać, nie wiem czy ktoś znajdzie się z oklicy na nie chętny.
A właśnie jak bylem ostatnio w decthlonie to tanie za 300pln-350pln bardzo fajnie pasowaly.
Fakt faktem ze nie wiadomo tez czy nie popekaja szybko.
No to może zrobie jak piszesz, nie będę z nimi kombinował. Tylko nie chciało mi się ich wystawiac na aukcje bo nie chce mi się wysyłać, nie wiem czy ktoś znajdzie się z oklicy na nie chętny.
A właśnie jak bylem ostatnio w decthlonie to tanie za 300pln-350pln bardzo fajnie pasowaly.
Fakt faktem ze nie wiadomo tez czy nie popekaja szybko.
Wystaw je na OLX...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum