Swojego czasu miałem dwa Seicenta(oba bez przeróbek) jedno 900 i kulało się 170km\h i 1100 które wyciskało ponad 200km\h-nie wiem dokładnie ile bo licznik kończył się na 180 a wskazówka schodziła na wyświetlacz pod spodem.Producent podawał duże niższe wartości maksymalnej prędkości.Z tego co udało mi się dowiedzieć od gości z OBRu to w 1.1 odcina dopływ paliwa przy 213km\h.Kolega miał w tym samym okresie Sportinga i on zbierał się szybciej ale rozkręcał się tylko do 180km\h.Według gości z OBRu najlepszy był van bo miał najszybszą skrzynię i ważył mniej i bez problemu rozpędzał się do odcięcia.Nie pamiętam już wartości ale w książce serwisowej były podane różne prędkości dla różnych modeli i najwolniejsze były skrzynki z 900 i Sportinga.
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2010-06-15, 14:34
No to trafiły Ci się Sarco naprawde dobre modele. Moje Seicento 900 rozpędziło się raz do 155 km/h (z górki). Co prawda to więcej razy nie sprawdzałem - bo 150 raz w Seicento w zupełności mi wystarczyło.
Powiem tak ja je miałem od nowości i hodowałem je pod siebie,kolega miał też 900 i ona szła 170km/h,kierownik też mi nie wierzył bo twierdził że jak jego Uno 1,4 nie da rady tym bardziej Seitek.Sejtkiem 1.1 tylko raz jechałem z taką prędkością bo jak stwierdziłem że da radę to po co więcej próbować,zwłaszcza że przy takiej prędkości prawie startował,podejrzewam że gdyby nie kolega który siedział obok to nikt by mi nie uwierzył.
Auta rozpędzałem na trasie Tychy -Bielsko w lesie w Kobiórze żeby mieć pewność że mnie jakiś boczny wiatr nie zdmuchnie.
krakry1- zajrzyj do książki którą producent do auta daje tam są opisane osiągi poszczególnych modeli Sejtków-mocno zaniżone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum