Wysłany: 2014-12-30, 23:35 Witam z południowego Mazowsza
Jak to stara, dobra tradycja nakazuje, pasuje się przywitać, gdy z "gościa" staje się pełnoprawnym użytkownikiem zacnego forum. Jako, że nie czuje się do końca forumowiczem "z Dacią", bo ciągle jeszcze jej nie mam, ale mam takie noworoczne postanowienie na 2015 rok, że w drugiej połowie roku postaram się takie auto nabyć, a co do modelu to chwilowo mi Duster najbardziej odpowiada. Mam nadzieję, że pomożecie mi w konfiguracji, jak przyjdzie na to odpowiedni czas, a tym czasem pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i biorę się za szukanie ciekawych tematów
Witam Serdecznie na Naszym Forum!!!
Każdemu według potrzeb.Szukałem czegoś z dużym bagażnikiem jako kombi rodzinne, i w ten oto sposób od dwóch tygodni jeżdżę Dusterem. Na razie uważam to za strzał w dziesiątkę
zayad [Usunięty]
Wysłany: 2014-12-31, 11:12
Moje potrzeby się klarują... Duster coraz bardziej pasuje do nich. Dodam tylko, że z aut powiedzmy terenowych miałem (w kolejności): Ładę Nivę, Hyundaia Gallopera, Suzuki Vitarę, Opla Fronterę, Jeepa Cherokee XJ, Jeepa Grand Cherokee WJ i... Ładę Nivę (którą posiadam aktualnie). Niva stacjonuje na działce i ma zupełnie inne zadania niż auto "codzienne"
Konfigurowałem model topowy, ale z silnikiem benzynowym i obowiązkowo 4x4. Według strony Dacii to okolice 67 tyś. PLN. Myślę, że będzie można się coś jeszcze potargować. Diesel odpada ze względu na zbyt małe odległości jakie auto ma pokonywać w dni "robocze". 12 km w jedną i tyle samo w drugą, ewentualnie jakieś sprawy dodatkowe, ale to wszystko jazda miejska. Mamy w domu Octavię TDI i ona póki co jest autem "dalekobieżnym" ma niecałe 5 lat i 240 tyś. km, więc sami rozumiecie. Duster ma być zamiennikiem Fabii, która w październiku skończy 2 lata i tym samym leasing, a że kosztów potrzebuję, więc intensywnie myślę o nowym Dusterze (również w leasingu). Miałem na jeździe próbnej wersję mocno doposażoną, ale w dieslu. Nie mogę złego słowa powiedzieć, tyle że to + 10 tyś. PLN więcej od benzyniaka, a tego 1.6 16v jeśli będzie potrzeba można zagazować. Co do koloru to najbardziej podoba mi się... biały + pakiet LOOK + pakiet OFF-ROAD, czy jak to się tam zwie. Średni czas oczekiwania na skonfigurowane auto według siebie to pewnie ze 3 miesiące, więc w okolicach lipca / sierpnia trzeba będzie zamawiać. Teraz poznaję Wasze opinie i już wiem co to "kultowa" uszczelka od Malucha, a takich nowinek pewnie tu na forum dużo więcej
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum