Czy was również drażni nie otwierająca się do końca szyba kierowcy? Szczególnie drażni na parkingach, gdy wychylam się po bilet, niby tylko 1,5 cm. Po stronie pasażera szyba chowa się cała. Ciekawe czym spowodowane jest to niedomknięcie?
Czy was również drażni nie otwierająca się do końca szyba kierowcy? Szczególnie drażni na parkingach, gdy wychylam się po bilet, niby tylko 1,5 cm.
Nie zauważyłem ale może dlatego, że mam 187 i lubię siedzieć wysoko więc od pachy do niezupełnie opuszczonej szyby jakieś 20-30 cm mam. Zresztą- nawet jej nie opuszczam na sam dół i mam wystarczająco dużo miejsca. Ale sprawdzę z ciekawości czy w Ph1 jest tak samo jak w Ph2.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-01-22, 08:48
Ajgor napisał/a:
Czy was również drażni nie otwierająca się do końca szyba kierowcy? Po stronie pasażera szyba chowa się cała. Ciekawe czym spowodowane jest to niedomknięcie?
zapewne jakąś fuszerką przy montażu, żeby to sprawdzić trzeba zdjąć plastikowy boczek drzwi, co nie jest skomplikowane. Szyba powinna chować się w całości
Czy was również drażni nie otwierająca się do końca szyba kierowcy? Szczególnie drażni na parkingach, gdy wychylam się po bilet, niby tylko 1,5 cm. Po stronie pasażera szyba chowa się cała. Ciekawe czym spowodowane jest to niedomknięcie?
Nie zauważyłam, żeby u mnie był ten problem. Ale też nie patrzę do tyłu gdy wyciągam rękę przy kasie czy biletomacie - przyjrzę się dzisiaj.
Za to szyby z tyłu nie opuszczają się do końca (zostaje jakieś 10, może 15 cm). Ale to mi nie przeszkadza, bo i tak u mnie mało kto siedzi na tylnej kanapie.
Za to szyby z tyłu nie opuszczają się do końca (zostaje jakieś 10, może 15 cm). Ale to mi nie przeszkadza, bo i tak u mnie mało kto siedzi na tylnej kanapie.
W Lodgy z tyłu szyby opuszczają się do końca, a w Dusterze tylne drzwi mają większe wycięcie na błotnik i nie ma miejsca na schowanie całej szyby.
Nie zauważyłam, żeby u mnie był ten problem. Ale też nie patrzę do tyłu gdy wyciągam rękę przy kasie czy biletomacie - przyjrzę się dzisiaj.
Przyjrzałam się - u mnie też w rogu nie chowa się do końca - wystaje na max 1 cm (tak na oko).
Ale jak już wspomniałam, musiałabym się nieźle nagimnastykować żeby przy wyciąganiu ręki oprzeć ją w tamtym rogu.
Po prostu odjechałem za daleko od przycisku przy szlabanie i musiałem rękę dać do tyłu i stąd wiem że szyba się nie domyka, bo przez prawie miesiąc tego nie zauważyłem(może dlatego że jest zimno i nie pora na ''Zimny łokieć'')
Pytanko do właścicieli ph2-jak u was bo jeśli tak samo jak Kolega Dominus, pisze to jadę z reklamacją, a nie chcę bez sprawdzania jechać do salonu i z buta wsiadać do Dustera by kontrolować .
Ostatnio zmieniony przez Ajgor 2015-01-23, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Dziś zauważyłem że po automatycznym opuszczeniu szyba zatrzymuje się tak jak opisałem powyżej, ale po ręcznym dociśnięciu przełącznika zjechała praktycznie na sam dół, zostało może 5 mm. Ciekawe czy to normalne. Jak będę jechał na Katowice to wstąpię do Zięby niech to ocenią.
Ostatnio zmieniony przez Ajgor 2015-01-24, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum