Marka: Saab
Model: 9-3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000 Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 40 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-09-08, 06:57
Właśnie wróciłem ze strony skody i co widzę? Octavia tour z silnikiem 1,4 za nieco ponad 39tyś...
Co się porobiło? Przestaje się opłacać zakup Daczki powoli? Myślałem nad MCV ze względu na wielkość, ale qrcze...skoda to skoda, dostęp do części, cena i popularność auta (odsprzedaż), a wiem z autopsji, że pojemne i fajne auto.
Chyba mając 39tyś zdecydowałbym się na octavię. Dacia mrozi ceny i jakoś nie podąża za promocjami konkurencji. Popatrzcie chociażby na Hyundai Getz (26 400) i Sandero (28500).
Idę na dni otwarte porozmawiać ze sprzedawcą przy pomocy tych kilku argumentów :) Dacia MUSI być tańsza, bo jak narazie to moim zdaniem opłaca sie zakup u konkurencji ("markowej") nawet z niewielką dopłatą.
Właśnie wróciłem ze strony skody i co widzę? Octavia tour z silnikiem 1,4 za nieco ponad 39tyś...
Diabeł siedzi w szczegółach jak zwykle:
To cena dla 1.4 75 kM dodaj klimatyzację (zabierze parę KM) elektryczne szyby z przodu i robi się z tego 43 670 PLN + opcje....
http://www.skoda-auto.pl/...CL08080804A.PDF
i jak zwykle "czas promocji i ilość objętych nią aut ograniczone"
Marka: Saab
Model: 9-3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2000 Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2008 Posty: 40 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-09-17, 20:37
teraz to już nei ma o czym gadać w tej samej cenie:
- octavia podstawowa (choć ma wiele na wyposazeniu)
- mcv arctica (można się pokusić o elektryczne szyby z tyłu i inne tanie detale)
Marka: Renault
Model: Megane 2 ph2
Silnik: 1.6 Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 251 Skąd: ETM
Wysłany: 2008-09-24, 18:39
Dacia niestety zaczyna tracić przewagę cenową po ostatnich obniżkach innych producentów. Zaczynają podgryzać. Sprawdzcie ceny np lacceti. Muszą zrobić obniżkę o jakieś 2-4 tys. aby znów utrzymywać lekką przewagę cenową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum