Bawiłem się tym programem wielokrotnie i nic z tego nie wyniknęło, dlatego zadałem to pytanie.
Są rzeczy na których znam się o wiele lepiej a z komputerem nie eksperymentuję jeśli nie mam pewności.
_________________ Żeby nie otrzymywać głupich odpowiedzi nie należy zadawać głupich pytań
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-09-09, 09:56
Jeżeli się da (nie zmieniałem), to tylko poprzez zakładkę w odpowiednim BCM/UCH:
- Interior Lights / Interior Lights Calibration
Tutaj mamy tabelkę zawierającą czasy i stopnie wypełnienia (jasności) w %.
A w zalinkowanym wątku są informacje z 2010r z czasów Sandero I- o tym, że autowyłączenie oświetlenia kabiny i bagażnika gaśnie po... 30 minutach.
Także nijak się to ma do Sandero II, gdzie oświetlenie gaśnie jdokładnie po 4 minutach, często nie zdążymy nawet wypakować zakupów z bagażnika, gdy trzeba coś ułożyć, przepakować.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-09-09, 10:17, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedź brzmi po prostu "tak" - ale skoro już ją znalazłem, to podzieliłem się jeszcze linkiem do metody, identycznej we wszystkich modelach, nawet jeśli fabryczne ustawienia są różne i nie mają najmniejszego znaczenia w kwestii odpowiedzi na pytanie.
Odpowiedź brzmi po prostu "tak" - ale skoro już ją znalazłem, to podzieliłem się jeszcze linkiem do metody, identycznej we wszystkich modelach, nawet jeśli fabryczne ustawienia są różne i nie mają najmniejszego znaczenia w kwestii odpowiedzi na pytanie.
Wiesz co, pytali się kiedyś czy da się parasol w du-pie otworzyć? Odpowiedź również brzmiała "tak".
Wtedy żył taki jeden co "Wielkodupow" się nazywał
_________________ Żeby nie otrzymywać głupich odpowiedzi nie należy zadawać głupich pytań
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-09-09, 12:37
przemoc84 napisał/a:
u mnie w Sandero I gaśnie jak tylko zamknę z pilota auto
Zgadza się- zamknięcie pilotem wyłącza oświetlenie od razu. No ale to jest inna sytuacja.
yurec1st napisał/a:
laisar napisał/a:
Wątkotwórca pytał, czy się da...
Wiesz co, pytali się kiedyś czy da się parasol w du-pie otworzyć? Odpowiedź również brzmiała "tak"
No cóż... Nie ulega wątpliwości, że spytałeś tylko "czy" a nie spytałeś od razu "jak"...
A przecież poniższy podpis mógłby częściowo pomóc w zapobieganiu podobnym "niedomówieniom"
Cenna uwaga.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 30,23 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-09-09, 12:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie spytał "jak", ale i tak dostał ową (p)odpowiedź awansem... Tylko nie przewidziałem, że kolega najwyraźniej potrzebuje nie tylko wędki, ale też ryby, patelni, oliwy, przypraw, kuchni, kucharza, jadalni, kelnera, stołu, krzesła, obrusu, talerza i sztućców - przepraszam, że byłem taki niedomyślny! (;
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum