Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: Toyota
Model: GR Yaris
Silnik: 1.6
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2014 Posty: 720 Skąd: kraków
Wysłany: 2014-11-29, 17:20
Wczoraj byliśmy zamowić "swoje autko" i ...nic z tego! Okazało się, że Sprzedawca nie może zagwarantować mi, że auto które odebrałbym w pierwszym tygodniu lutego 2015r byłoby wyprodukowane w 2015r. (wg dokunetów) , Poza tym wszystkie promocje na stronie Dacia.pl dotyczą modeli z 2014r, a tak wogóle to wszytkie Dustery wyprodukowane po 30.10.2014 r . w papierach mają 2015r.
Pierszą rzeczą, która mnie zastanawia to pogadrliwy(?) stosunek Sprzedawców do marki Dacia, na pytanie czy w Dusterze jest taka sama skóra ekologiczna jak tu - pokazałem na Megane, Sprzedawcy oburzali się: "Proszę Pana Dacia z założenia, jest autem tanim, więc MUSI mieć "plastiki" i tapicerke gorszej jakości niż Renault" - co ciekawe usłyszalem to w dwóch z trzech krakowskich salonów.
Tanim moja konfiguracja zwyszła za 9ktys
Koeljną sprawa bradzo saba znajomość przez Sprzedawców auta brak wiedzy:
- ile waży Pakiet Adventure,
- ile waży i jaki rozmiar ma Aluminiowa płyta pod silnik,
- o ile zmnijeszy się przwświt Dustera po zamontowaniu pakietu Adventure
w ostanim przypadku odwiedz dostalem z jednego salonu po trzech tygodniach, pierwsze dwa do dziś cisza
- zapewnienia, że nie ma problemu z podłączenia kamery cofania z Renault do Media Nav Dustera, a po dwóch dnia przy zamówieniu, oznajmi nam, że "nie pasuje monitor"
w każdym razie zamówinie nie złożne i sam nie wiem, czy dzięki Sprzedawcom, nie zrezygnuje z Dacii, a napewno wstrzymuję decyzje o zakupie
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-11-29, 19:17
fotorobart napisał/a:
Pierszą rzeczą, która mnie zastanawia to pogadrliwy(?) stosunek Sprzedawców do marki Dacia, na pytanie czy w Dusterze jest taka sama skóra ekologiczna jak tu - pokazałem na Megane, Sprzedawcy oburzali się: "Proszę Pana Dacia z założenia, jest autem tanim, więc MUSI mieć "plastiki" i tapicerke gorszej jakości niż Renault" - co ciekawe usłyszalem to w dwóch z trzech krakowskich salonów.
wynika to z faktu,iż Dacia sprzedawana jest pod jednym dachem Renault, stanowisko sprzedaży jest zwykle skromne, upchnięte gdzieś w kąt jakby koncern wstydził się tego mezaliansu. Irytacja sprzedawców wynika także stąd,że spora grupka siedzących w głównej hali przeważnie dłubie w nosach, pije kawę i grzebie w necie podczas gdy ten jeden wydzielony do Dacii pechowiec nie ma czasu taczki załadować, bo cały czas biega,załatwia kolejne zamówienia, organizuje jazdy próbne - tak np. dzieje się w Renault Nazaruk Lublin, co zawsze z rozbawieniem obserwuję gdy tam jestem. Stąd więc wynika zgryźliwość sprzedawców od renówek pytanych o nasze proste, żeby nie rzec prostackie Drakule a wszelkie porównania są bardzo źle widziane
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-11-29, 19:22, w całości zmieniany 4 razy
Cześć.
w salonie Auto Ziemba w Katowicach wchodząc od stacji paliw najpierw wchodzisz do Dacii dopiero przez boczne drzwi przechodzisz do Renaulta, tak że ukierunkowując się na Dacię możesz nawet nie wiedzieć że te salony są połączone(nie patrząc na banery reklamowe).
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2015-03-17, 08:40
Pewnie że nie rezygnuj, a jak zamówiłeś 4x4 to będziesz miał frajdę jak nikt.
Pogrzebiesz na www.dusterklub.pl i zobaczysz ile auto daje radości.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum