Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-03-08, 08:46
fotka ściągnięta z feacebooka - jak w prosty sposób przy pomocy dostępnych na rynku (niestety jeszcze nie naszym) części tuningowych zrobić ze stepweya prawie suva - mnie się podoba
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-03-08, 09:17
Dar1962 napisał/a:
fotka ściągnięta z feacebooka - jak w prosty sposób przy pomocy dostępnych na rynku (niestety jeszcze nie naszym) części tuningowych zrobić ze stepweya prawie suva - mnie się podoba
A moim zdaniem, toto ma mniej wspólnego ze suvem niż zwykły Stepway (możliwości terenowe), więc jeśli coś zrobiono to pogorszono jego "suvowatość", a nie odwrotnie jak zasugerowałeś.
To tylko bzdetny tuning optyczny, który usunął wszystkie zalety wersji Stepway.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-03-08, 13:14
mekintosz napisał/a:
Mnie się podoba, jeśli oczywiście komuś zależy na wyglądzie a nie terenowości stepwaya.
Jaki jest sens kupować podwyższoną, uterenowioną wersję Sandero, tylko po to, żeby zaraz ją obniżyć i zredukować prawie do zera uterenowienie, cel w którym ta wersja została wydana?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2015-03-08, 16:21
te kółka nie są najlepszym pomysłem i kasują prześwit ale reszta jest całkiem fajna, stepway nie będzie w stanie konkurować z Dusterem pod względem mobilności poza asfaltem ale te "terenowe" dodatki pasują mu moim zdaniem
Raczej bulwaruwa niż suwa
Mi też się podoba nie do końca. Prawda jest taka odnośnie tego tuningu że zrobiła sie szosówka a nei autko w lekki teren. Ale to wizja jego użytkownika.
Podoba mi się ten grill w nim. Kółka także.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-03-09, 13:05
Koła owszem nie pasują jednak taki tuning stepway zbliża go do własności jezdnych zwykłej sandero. Zaś zwykłej sandero taki myk by uniemożliwił jadę poza asfaltem. Stąd pomysł by to akurat stepway z 20 cm prześwit tak przerobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum