Marka: Dacia
Model: Duster/ Logan II
Silnik: 1.5 dCi/ 1.2
Rocznik: 2013/ 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2015-03-23, 09:13
Duster 2013, silnik 1.5 dci - orientujecie sie, dokad biegnie/ gdzie wpiac rurke, ktora schodzi pod auto w okolice miski olejowej/skrzyni biegow (trzyma ja plastikowy klips) i ewidentnie wyglada jak odwodnienie "czegos". Druga koncowka lata luzem w okolicy filtru oleju/pompy paliwa...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-03-23, 10:00, w całości zmieniany 1 raz
hmmm. mogę się tylko domyślać, że chodzi o rurkę zakończoną białą gumową nakładką?
U mnie ona wystaje spod lewego nadkola, żeby cokolwiek, co się z niej leje - wylewało się poza auto, a nie na osłonę silnika. Nie wiem, czo to za rurka, ale jak znam życie to wylot nadmiaru płynu chłodniczego?
Duster 2013, silnik 1.5 dci - orientujecie sie, dokad biegnie/ gdzie wpiac rurke, ktora schodzi pod auto w okolice miski olejowej/skrzyni biegow (trzyma ja plastikowy klips) i ewidentnie wyglada jak odwodnienie "czegos". Druga koncowka lata luzem w okolicy filtru oleju/pompy paliwa...
Jak możesz to strzel fotkę tego ustrojstwa to będziemy więcej wiedzieć, bo z opisu trudno je wywnioskować...
A to jest na pewno na początku i na końcu ta sam rurka?
A nie jest to odpływ z "klimy" czasami, bo tak mi wygląda koniec tej rurki.
Początek natomiast jak odpowietrzenie skrzyni biegów i jednocześnie do uzupełniania oleju.
Marka: Dacia
Model: Duster/ Logan II
Silnik: 1.5 dCi/ 1.2
Rocznik: 2013/ 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2015-04-18, 05:37
dobra chlłpaki podejrzewam jednak, że u Was ta rurka nie wala się luzem po komorze silnika... Jak widać ze zdjęcia ta "wolną "końcówkę należy w coś wpiąć- może jakieś zdjęcie przy okazji ktoś wykona?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum