Wysłany: 2015-06-04, 12:51 Pozdrowienia z Bielska vol. 2 :D
Witam wszystkich.
Za cztery dni dołączam do grona ujeżdżaczy Daci, będe odbierał nowego dokkera osobówke "na wypasie" z silniczkiem 1.6 zagazowanego przez Aso w instalację BRC.
Dokkerek ma być w 80% wołem roboczym. Zobaczymy jak się spisze. Póki co licze na przynajmniej 100kkm bez większych problemów
Jeśli potrzebujecie pomocy w przewodach hamulcowych lub hydraulice siłowej to się polecam.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
No i dokkerek odebrany :) oficjalnie zaczynamy ujeżdżac daćkę :D
Pierwsze 500km za nami.
Delikatnie docieramy
Pierwsza ciekawostka - zwiesila sie tylna wycieraczka i nie dawała się wyłączyć... Dopiero drugie wyłączenie stacyjki jakoś zresetowalo w magiczny tylko sobie znany sposób :)
Taniosc... Ale do pracy bogactwa nie potrzeba.
Zaskoczyła mnie skrzynia biegów i jej dość krótkie przełożenia.
Ostatnio zmieniony przez Nosek86 2015-06-10, 15:14, w całości zmieniany 3 razy
Pierwsza ciekawostka - zwiesila sie tylna wycieraczka i nie dawała się wyłączyć... Dopiero drugie wyłączenie stacyjki jakoś zresetowalo w magiczny tylko sobie znany sposób :)
Czy chodzi o "feature" Dacii, że jeśli wrzuci się wsteczny bieg, a chwilę wcześniej przednie wycieraczki były włączone (nawet na tylko 1 machnięcie), to tylna wycieraczka się włącza sama?
Czy może tylna wycieraczka chodziła Ci przy wrzuconym normalnym biegu (o takim przypadku nie słyszałam)?
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2015-06-10, 19:10
Nosek86 napisał/a:
Zaskoczyła mnie skrzynia biegów i jej dość krótkie przełożenia.
Miałem to samo. Przyzwyczajony byłem do wrzucania 5 biegu przy 80 km/h a tu 50 ledwo i już strzałki się świecą - wiem, żaden to wyznacznik :P przyzwyczaiłem się szybko i dziś mam juz prawie 6 tys. km przejechane i i zadowolony jestem bardzo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum