Po miesięcznym oczekiwaniu odebrałem 09.06 DD. Nie ukrywam że przed zakupem czytałem to forum i okazało się mega przydatne, wiele wątków które pomogły w wyborze,porad technicznych,etc.
Tak jak w opisie 1,6 z LPG fabrycznym LR wersja Laureate,bez żadnych dodatkowych pakietów,wziąłem jedynie tylne szyby elektryczne.
Zależało mi na przyciemnionych szybach,ale te z pakietu były za jasne,wiec zleciłem "szpecowi",czujniki cofania też wstawiałem sam,tzn. nie brałem pakietu.
Jak tylko będę miał chwilę wolnego wrzucę foty.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za naprawdę dobrą robotę.
Zależało mi na przyciemnionych szybach,ale te z pakietu były za jasne,wiec zleciłem "szpecowi",
Napisz o tym cos więcej, tj. jaką folię wybrałeś (marka, kolor, stopień zaciemnienia), ile kosztowały materiały, ile robocizna, co trzeba rozmontować, żeby dobrze zrobić tę pracę?
Będę wdzięczny, bo sam zastanawiam się nad przyciemnieniem tylnych szyb.
Napisałem ,że zleciłem robotę "szpecowi" tzn. że nie robiłem tego sam.Kiedyś próbowałem swoich sił podczas przyciemniania,ale to nie jest prosta sprawa.Powodem mogła być słabej jakości folia.Problemem jest tylna szyba,chociaż może tego nie widać to jest wyprofilowana.Udało mi się zrobić szyby drzwi i boczne małe.Oczywiście z drzwi trzeba zdemontować szyby,bocznych i tynej nie. Tyłu nie mogłem "wyprowadzić" mimo podgrzewania,folia nie była prawdopodobnie termokurczliwa i pozostawały pęcherze z powietrzem i załamywała sie.Zdarłem całą swoją robotę i pojechałem do "szpeca".Jeśli nigdy nie próbowałeś tego robić to proponuję to samo Tobie zrobić.Zleć fachowcowi.Na pewno dasz radę zrobić sam szyby drzwi i boczne bo to nie jest problem,najgorsza jest tylna.Za kilka stów(ok. 500zł)zrobią to fachowo w kilka godzin i z gwarancją na wykonaną robotę.Pozdrawiam.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum