Ostatnio zauważyłem takie ogłoszenie przy MediaMarkt.
Nie wiem czy to jest ogólnopolska akcja dla właścicieli czworonożnych. A w środku stały dwie miski z wodą....
Jestem ciekawy czy inne supermarkety pójdą w ich ślad....
Cześć pies (Large).jpg Pozdrawiam wszystkich przyjaciół zwierząt... :-)
Teoretycznie nie ma przeciwwskazań żeby pies wchodził do miejsc / sklepów w których NIE MA niepakowanej próżniowo itp żywności. Ale to teoria.
Np. u mnie na osiedlu wchodzę z biglem do apteki... Panie prowadzące aptekę (jeśli ktoś zaprotestuje) grzecznie informują, że WSZYSTKO co jest sprzedawane w aptece jest "zapakowane" hermetycznie. Pies swoją obecnością nie zaszkodzi żadnemu lekowi
Ale to kwestia "dobrej woli"...
No i oczywiście zdrowego rozsądku właściciela czworonoga...
Moja suka jest (w mieście) zawsze na smyczy a przy smyczy mam doczepiony kaganiec...i woreczki na kupki
Tak więc - supermarkety typu Castorama, Obi, Saturn itp...mogłyby wpuszczać psy bez problemu - bo nie handlują żarciem
Jednak już galerie handlowe jakotakie - mają sklepy różne...z piekarniami, cukierniami itp włącznie.
I mnie osobiście - w takich miejscach - DO SZAŁU doprowadzają paniusie z yorkami...łażące między półkami w Auchan, siedzące w kawiarniach (i niejednokrotnie dając do wylizania talerzyki) itd...
Pies to pies...jego wygląd i rozmiar nie robi różnicy...to nadal PIES
Większość właścicieli tych marketów boi się konsekwencji ewentualnych roszczeń poszkodowanych klientów wynikających z nieszczęśliwych zajść z udziałem czworonogów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum