Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2011-12-03, 09:08
Silikonem...) ?
to raczej nic nie da, wymiana uszczelniacza półosi na wejściu do skrzyni i tak cię nie ominie.
Jak ty to chcesz zasilikonować jak to jest pewno jakiś simmering, to se posmarować możesz ale tylko na uspokojenie emocji bo wyciek będzie dalej.
No właśnie wyciek nie jest z półosi, tylko ze skrzyni -- z przodu/dołu skrzyni.
Wygląda to na pionową uszczelkę łączącą dwie części skrzyni. Musiałbym jeszcze raz zajrzeć pod auto albo cyknąć fotkę, bo pewnie niewyraźnie napisałem.
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1103 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2012-03-16, 19:50 Ślady oleju na łączeniu skrzyni biegów z silnikiem
Dziś jako że było ciepło i przyjemnie zmieniam sobie oponki a tu nagle patrze coś ubrudzone miejsce łączenia skrzyni z silnikiem pomacałem ręką a tu olej z moich spostrzeżeń to albo cieknie z simeringu wału albo od strony skrzyni albo akurat w tym miejscu sączy się z uszczelki miski olejowej widać że olej wypływa ze styku obydwu części bo wszędzie patrzyłem i suchutko aż mi się humor popsuł , fakt faktem oleju nie ma dużo ale widać iż trochę jest na osłonie silnika jestem już umówiony w ASO na oględziny
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2012-03-16, 21:00
Mam co prawda diesla, ale przerabiałem ten problem. "Kosztowało" mnie to 2 wizyty w ASO:
Pierwszym razem Panowie z ASO stwierdzili, że nie mogą znaleźć usterki i że nigdy się z taką nie spotkali - potem, że ją raczej wyeliminowali poprzez dociągnięcie śrub miski olejowej (raczej tego nie zrobili bo po powrocie z ASO autko obejrzał "mój" mechanik, u którego robię autka od 15 lat, a ten stwierdził, że nie ma śladów w ogóle jakiegokolwiek dociągania śrub). Ta wizyta nic nie dała bo po ok. 500 km znów pojawiły się ślady oleju. Tym razem olej pojawił się takżę na kole zamachowym (wcześniej był w miejscu jak u Ciebie).
Drugi raz w ASO - tym razem Panowie wymienili uszczelkę pod miska olejową - po ok. 1000km jest na razie O.K.
Tak więc kolego Lukas87 kieruj kroki do ASO i nie daj się zbyć dziwnymi tłumaczeniami.
Ostatnio zmieniony przez krakry1 2012-03-16, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1103 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2012-03-22, 13:11
kilka godzin temu byłem w serwisie i jestem umówiony na zostawienie autka w wtorek, ciężko z autem zastępczym ale mam dzwonić w poniedziałek może się coś zwolni w tym czasie
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Wysłany: 2012-03-30, 08:25
wczoraj Pan z serwisu zadzwonił do mnie wieczorem o 21 30 iż autko jest do odbioru więc dzisiaj z rana podjechałem pod serwis oddałem kluczyki z autka zastępczego po czym Pan wydał mi autko zapytałem tylko co zostało zrobione a mianowicie wymieniono simering wału od strony skrzyni biegów oraz uszczelkę pod miską. Wsiadam do autka i sprzęgło chodzi teraz tak lekko nawet jak autko było nowe to tak nie chodziło oraz czuć że biegi chodzą lżej a mam wrażenie iż lewarek działa teraz precyzyjniej. Polecam serwis Pietrzak Świętochłowice przy całej sprawie w serwisie nie spędziłem dłużej niż pół godziny wszystko przebiegło szybko i sprawnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum