Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2008-08-18, 13:09 Nowa Thalia oficjalnie!!!
Jak się okazuje mamy teraz nowego logana i nową thalię.
Pablo ok. 2 miesiące temu znalazł na węgierskim klubie Dacii jakieś wizualizacje, w tym samym czasie po portalach chodziły fotki;jak się teraz okazało Thalii.
Odesłanie do artykułu: http://www.samar.pl/__/__...ult-Thalia.html
Co ciekawe premiera na salonie samochodowym będzie w Moskwie.Ale już 8 dni po ujawnieniu zdjęć, i to jest ciekawe.
Ale...dla mnie trochę takie zdanie . Nowe Renault Thalia emanuje elegancją, podkreślaną przez starannie zaprojektowany przód i harmonijną stylizację, odpowiednią dla prestiżowego sedana.
z artykułu.Prestiżowy?OK. Niech będzie,ale harmonijna stylizacja to dla mnie małe nadużycie.
Już Logan starszy i ten nowy jest według mnie bardziej proporcjonalny.
Z mojeauto.pl
Nowe Renualt Thalia będzie mierzyć 4,26 m długości i 1,43 m wysokości. Wprawdzie szefowie francuskiego koncernu nie zdradzili jeszcze żadnych szczegółów technicznych nt. nowej Thalii, to jednak najprawdopodobniej będzie ona czerpać z rozwiązań, jakie znamy z Clio i to zarówno obecnej, jak i poprzedniej generacji.
Motofakty.pl
Renault odświeżyło Thalię. Sprzedaż samochodu w Polsce rozpocznie się w październiku.Fot. Renault
W porównaniu z dotychczas oferowaną wersją odnowiona Thalia jest dłuższa o 8 cm. Przeprojektowano pokrywę silnika, zderzak przedni i reflektory, w związku z czym miejski sedan upodobnił Fot. Renault się nieco do większej Laguny. Zmian zewnętrznych dopełnia odnowione wnętrze.
Silniki pozostawiono bez zmian. Są to dwie jednostki benzynowe 1,2 l/75 KM i 1,4 l/98 KM oraz diesel 1,5 l osiągający – w zależności od wersji – 70 lub 85 KM
Thalia po face liftingu oferowana będzie w Europie Środkowej i Wschodniej, Rosji i Turcji. Jej oficjalną premierę zaplanowano na targi motoryzacyjne w Moskwie rozpoczynające się 26 sierpnia.
Dostępnych ma być kilka silników najnowszej generacji - benzynowych i diesli - które zapewnią nowej Thalii miano jednego z najoszczędniejszych modeli wśród sedanów. Nowa Thalia wyposażona została w identyczne zawieszenie jak w modelu Clio II, co ma zapewnić połączenie takich walorów jak wygoda, cicha praca oraz dobre trzymanie się drogi.
Nowe Renault Thalia sprzedawane będzie w Europie Środkowej i Wschodniej, Rosji, Turcji i krajach Maghrebu. Do sprzedaży model ten trafi na początku przyszłego roku.
12475548a95051a3c5fb.jpg
Plik ściągnięto 161 raz(y) 26,16 KB
12475948a95056ebfa2b.jpg
Plik ściągnięto 202 raz(y) 24,49 KB
12475848a95055b83bcb.jpg
Plik ściągnięto 197 raz(y) 26,44 KB
12475748a950546b19db.jpg
Plik ściągnięto 206 raz(y) 57,34 KB
12475648a950530a6fcb.jpg
Plik ściągnięto 199 raz(y) 48,38 KB
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
Ostatnio zmieniony przez paweloo97 2008-08-19, 07:02, w całości zmieniany 2 razy
Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2008-08-18, 19:14
ale u nas jest koleos,a jak patrzałem w temacie Pabla to ci nie było tam Koleosa.To może dlatego...koła też mi sie daje że małe.Nie mogę uwierzyć że ma 4,26 m długości,wygląda jak na 4,35-4,5 m
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
Wygląda coś jakby koreańska wersja Fiata Linea, szczerze powiem dla mnie brzydka.
Linea to jedyny mały sedan który jest ładny. Stara thalia była praktyczna ale brzydka jak kupa, z nową też i coś nie wyszło, nie wiadomo gdzie tył gdzie przód ( czysta amfibia ). Jak bym miał wybierać pewnie kupił bym logana .
Patrząc na nową thalię przypomniał mi się kawał . Faceta ugryzł terier, a on wyciąga kiełbasę i podaje psu. Opiekunka psa do pogryzionego, ale pan jest dobry mój pies pana pogryzł a pan go częstuje kiełbasą. Facet na to, muszę stwierdzić gdzie ma pysk bo chcę mu nakopać do dupy
Coś się czepiacie... Ja w ogóle nie lubię sedanów jako takich (choć raczej ze względów praktycznych niż ideolo), ale muszę przyznać, że nowa Thalia jest nawet całkiem zgrabna. Oczywiście, to tylko wrażenie fotograficzne, bo żeby faktycznie to ocenić to jednak najlepiej zobaczyć na „żywo”. („Na »martwo«”? Toć to maszyna nieożywiona ;).
Oczywiście może to być wina mojego skrzywionego gustu - podoba mi się też np stara Multipla...
Jak dla mnie to bez sensu jest właśnie tylko wygląd przedniego pasa - odnoszę wrażenie, że patrzę na bezpośrednie rodzeństwo Loganów/Sandero tylko z niewłaściwym znaczkiem.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2008-08-20, 00:16, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2008-09-10, 16:07
Tak, Francuzi nową Thalia (Symbolem) chcą w pierwszej kolejności podbić rynki Rosji, Turcji, i ... Rumunii. To chyba jakaś samobójcza misja-odbierać klientów Dacii budowanej przecież specjalnie na te rynki.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Wnętrze Thalia - Logan 1:0, na zewnątrz Thalia - Logan 0:1, pozostają jeszcze silniki - zdaje się że do Thalii będzie dostępna szersza gama nowocześniejszych silników, tak więc Thalia - Logan 1:0.............niestety
Dzis do salonu w Zabrzu przywiezli nową Thalie. Auto szczerze mówiąc średnie. Zeby nie powiedziec słąbe. Tzn spodziewalem sie BUM!! Z tego ci widzialem i czytalem w gazecie to super auto. Ale jest słabe Małe ciasne i duzo mniejsze w środku od Dacii . A jesli chodzi o wyglad to do Fiata LINEA nie ma sie co porównywac bo jest kiepskie. Takie jest moje zdanie nie trzeba sie z nim zgadzac:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum