Wyjmowałem uszczelkę okna , tzw. " parapet " => na zdjęciu zaznaczona
I jakoś mi się zgięła przy wyjmowaniu . Ma profil metalowy w środku i nie mogłem go już naprostować. Teraz jest gorzej niż było z tą uszczelką i wygląda kiepsko :(
Da to radę poprostować ? Może metodą : jeden koniec w imadło a drugi naciągać ile sił i może się naprostuje ?
Ile kosztuje ona w ASO ?
miałem podobne zdarzenia, z tym, że "ktoś" próbował mi się dobrać do drakulki i wyciągnął tą uszczelkę, oczywiście przy okazji oczywiście została pogięta ale udało mi się ją nawet przyzwoicie wyprostować...
Czy komuś udało się naprostować tą uszczelkę .
Czy więcej z nią walczę tym gorzej wygląda .
Kupna na allegro raczej nie będzie w lepszym stanie
http://allegro.pl/chrom-l...5622360356.html
myślałem takie nakładki dać , ale niestety do mojego auta w ogóle nie pasują
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2015-09-19, 12:55, w całości zmieniany 2 razy
Druga sprawa, to "parapet" z lewej strony jest lekko pofalowany. Na razie go sciagnalem i wzialem do domu, polozylem w cieplym miejscu. Wydaje mi sie, ze "faluje" bo rozna jest szerokosc szpary na calej jego dlugosci. Czy moge miec racje, wystarczy docisnac te dwie wargi do siebie, by zrobic jedna szerokosc szpary i wtedy go nasunac na rant blachy???
Dalej sie marszczy, zastanawiam sie, czy powinno sie sciagnac ten czarny trojkacik przy zakladaniu, ale wydaje mi sie to bez sensu...
BTW, ten trojkacik trzyma sie na trzech spinkach, wystarczy go tylko podwazyc?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-01-15, 22:35, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum