Marka: dacia
Model: sandero
Silnik: 1,2
Rocznik: ----
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-03-24, 13:31 sandero
witajcie,
zamówiłem w ub. tygodniu sandero 1,2 laureat. Termin odbioru to połowa czerwca. Zamówiłem w Warszawie na Poznańskiej. Myślałem nad wersją Access, ale stwierdziłem, że jednak warto dołożyć. Myślałem też nad fabią, ale to za małe auto i ze słabym silnikiem w podstawie. Pytanie, czy sandero ma zamontowane nadkola, czy trzeba dokładać we własnym zakresie. Poczytałem na tutejszym forum o bujanych siedzeniach. Wprowadziło to trochę obaw co do jakości auta, ale może będzie ok. W salonie, w jednym z egzemplarzy krzesła bujają się od nowości.To na razie tyle.
pozdrawiam
Wysłany: 2016-03-24, 19:00
Do auta przymierzałem się od kilku miesiecy.Oglądałem też i20 i rio. Ale trochę za drogie i jednak mniejsze się wydają w porównaniu z Dacią. Mając w pamięci odczucia związane z i20 i rio to gdy ponownie wsiadłem do sandero to naprawdę poczułem się jak "u siebie". Mam nadzieję, że po odbiorze auta moje odczucia będą nadal pozytywne.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-03-24, 19:08
W moim przypadku - 190 cm wzrostu to fotel mam odsunięty na maksa do tyłu i jakoś jak już usiądę za kierownicą to w miarę czuje się komfortowo. Za to za mną nikt rosły raczej już nie usiądzie. Wsiadanie\wysiadanie mam dość utrudnione (brakuje trochę składanego uchwytu po stronie kierowcy).
Natomiast żona - 161 cm wzrostu nie ma najmniejszych problemów - fotel przesunięty prawie na maksa do przodu.
Za to bagażnik obszerny i ustawny - szkoda tylko, że nie można gdzieś indziej schować pokrowca z trójkątem i apteczką. Przydałaby się jakaś podwójna podłoga.
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2016-03-24, 19:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-03-24, 19:43
W zasadzie będzie jeździła żona , a z tyłu dziecko w foteliku, potem jeszcze drugie:) I właśnie test z fotelikiem spowodował, że fabia odpadła w przebiegach. Trudno było włożyć fotelik, a córka siedząc w nim dotykała głową do dachu. A w sandero, wygodny dostęp, dziecko miało wygodnie i jeszcze zapas nad głową był.
gdzieś indziej schować pokrowca z trójkątem i apteczką
Polecam jakąś torbę lub siatkę montowane obok lewarka i klucza do kół.
gregorisan napisał/a:
Przydałaby się jakaś podwójna podłoga
Wtedy bagażnik na stałe byłby sporo mniejszy, więc to raczej nie jest najlepsze rozwiązanie fabryczne - ale jeśli ktoś się tego nie obawia, to przecież można własnym sumptem dość łatwo dorobić taką podłogę.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2016-03-24, 19:53
To fakt - miejsca nad głową jest bardzo dużo. Mając nawet fotel ustawiony maksymalnie do góry, wciąż bez problemu mieszczą się w moim przypadku "dwa palce" pomiędzy głową a podsufitką.
drake7 napisał/a:
W zasadzie będzie jeździła żona , a z tyłu dziecko w foteliku, potem jeszcze drugie:)
Witaj w klubie!
Co do torby na akcesoria to fajnym rozwiązaniem jest taka z rzepami, więc można ją przytwierdzić do tylnej kanapy, a w razie potrzeby szybko zdemontować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum