Wysłany: 2016-03-30, 19:20 Czarne alumy do dustera - jakie?
Powiedzcie mi czy ktoś kupował alufelgi do dustera - koniecznie czarne - jakie? gdzie? o ile mniejsze et kupić aby felgi nie były schowane, ale też nie wystawały poza obrys?
Żona mnie męczy aby kupić jej czarne alumy, więc pytam może ktoś przerabiał temat.
Tylko nie piszcie że na alledrogo są, proszę.
Z góry dzięki :)
_________________ Na codzień: Dacia Duster 1.6
Na weekend: Nissan Patrol Y60
Wysłany: 2016-03-30, 19:46 Re: Czarne alumy do dustera - jakie?
saydack napisał/a:
alufelgi do dustera - koniecznie czarne - jakie? gdzie? o ile mniejsze et kupić aby felgi nie były schowane, ale też nie wystawały poza obrys?
Może w ASO? W tej chwili w ASO Nazaruk Serwis w Lublinie mają różne felgi do Dustera po ok. 370-400 zł (czarne są chyba właśnie po 400). Zastanawiam się nad tymi czarnymi - pięcioramienne, zwyczajne, zapewne też o typowym ET.
Nawet niezłe można "zwizualizować" :)
Powiedzcie mi tylko co z tym ET? znalazłem nawet niezłe 16x6.5 ET 39 tylko nie wiem czy będą za bardzo wysunięte na zewnątrz
A może takie , albo jak kolega @bebe wspominał DOTZ DAKAR , tylko trzeba by poszukać z większym ET i czarne, bo są (przynajmniej kiedyś widziałem gdzieś w necie, bo sam prawie nabyłem). Moim skromnym zdaniem coś jak te dotz najładniejsze do Dustera.....
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Czy dobrze myślę, że oryginały mają odsadzenie 50? Jaka zatem będzie różnica w umiejscowieniu względem karoserii (błotnika) tych z odsadzeniem 40,42,39?
Te po 1400 za komplet - fajna opcja. Także te czarne stalówki po 249 za szt.
Jeszcze drobny komentarz do tej oferty w ASO Nazaruk Serwis: mówiono mi, że cena dotyczy kompletu felg ze śrubami i kołpakami (tymi malutkimi na piastę).
Ostatnio zmieniony przez piku 2016-03-31, 09:38, w całości zmieniany 1 raz
@piku: Do ASO u nas jeszcze nie miałem czasu zadzwonić się dowiedzieć - jeżeli będą w takiej cenie to jak piszesz to wezmę takie.
@bebe: miałem dotzy dakar w terenówce i faje są istotnie - ale do dd postanowiłem kupić błyszczące alumy do lansu pod biedronką ;)
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-01, 07:55
Kalkulator kalkulatorem, ostatnio się doczytałem, że w homologacji pojazdu są parametry felg, które producent dopuszcza do montowania. Polecam to sprawdzić.
Co do chińszczyzny, w 3 autach miałem felgi Racing Line i te które spotykam jeżdżą na nich do tej pory.
Raz kupiłem pdw, pwd czy coś takiego i rzeczywiście wyważały się kiepsko.
W Dusterze chińczyk lepiej się wyważał niż oryginał
Wreszcie dotarły do mnie felgi - kupione w sklepie internetowym - nie wiem czy mogę powiedzieć jaki oficjalnie więc jak kogoś będzie ciekawić to na pw. Cena 1440zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum