Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2008-11-04, 18:14
W ogóle "AŚ" zmienił styl pisania :O Czyżby zaczęli przykładać większą wagę do walorów stylistycznych artykułów? Doceniam starania, ale jako przyszły polonista stwierdzam, że jeszcze sporo przed nimi do osiągnięcia tzw. "lekkiego pióra". Szata graficzna trochę odświeżona, ale w sumie to krój czcionek znany sprzed lat. Trochę poprzestawiali niektóre elementy graficzne i jest nieco inaczej. Plus.
Artykuł o Dacii Logan FL 1.5 dCi był naprawdę w samych superlatywach. To bardziej przypominało reklamę albo tekst sponsorowany. Czyżby nowa, świeża krew w redakcji? Albo zaczęli rozumieć w "AŚ", że półka cenowa <35 tys. zł jest kluczowa i w takich ramach najwiecej osób kupuje auto. Ogólnie sympatyczny tekst, choć nie wnosi niczego nowego.
Ciężko oczywiście wyrokować po jednej jaskółce (; ale widziałem dziś i drugą - choć tylko z ogródka obok: w "Motorze" Roomster przegrał z... Nowym Berlingo! Świat się kończy... <:
Ciężko oczywiście wyrokować po jednej jaskółce (; ale widziałem dziś i drugą - choć tylko z ogródka obok: w "Motorze" Roomster przegrał z... Nowym Berlingo! Świat się kończy... <:
ja myślę jednak że Berlingo w obecnej wersji, jest o klasę lepsze, pod każdym wzgledem od roomstera, który już jest trochę na rynku.
Czy jest lepszy to zależy od preferencji - jest przede wszystkim zupełnie inny od Skody, więc porównanie po prostu gołych cyferek i wrażeń wedle jednej miary jest niezbyt sensowne. Zdziwiło mnie raczej to, że w związku z tym nie wykazano - jak to do tej pory najczęściej robiono - że te różnice przemawiają jednak za Roomsterem ("mniejszy tylko troszkę, ale za to jaki przemyślany!" ;)
To już kwestia gustu - pewnie się wyłamię, ale mnie się naprawdę podoba (:
też mi się podoba rozważałem kupno- wygrała daćka ( dawała więcej za podobne pieniądze) ma też niedoróbki nie wolno myć myjką ciśnieniową woda w środku pewna. (uszczelki szyb drzwi przednich) sprawdzone w kilku egzemplarzach.
Trochę się pogubiłem... ta woda to w Skodzie czy Dacii? Bo swoją parę razy myłem i nie zanotowałem - ale fakt, że robiłem to raczej ostrożnie (zgodnie zresztą z zaleceniami - 20-30cm; z bliska zmywałem tylko guano z maski i przedniej szyby ;))
U mnie Roomster odpadł przede wszystkim z powodu braku miejsca na trzy foteliki - co swoją drogą jest o tyle ciekawe, że z danych technicznych wynika, że miejsca na tylnej kanapie Daćki jest oficjalnie w barach tylko 2 cm więcej <: No ale w rzeczywistości widać są to jakieś duże centymetry... no i nie podają kluczowej wartości - na wysokości bioder, a tu najwidoczniej leży pogrzebany pieeees (;
Druga sprawa to oczywiście była cena - Skoda zaczynała się tam, gdzie u nas się zakończył "wypasiony" Logan... I o ile faktycznie wnętrze miała trochę przyjemniejsze (choć bez szaleństwa), to osiągów nawet nie ma co porównywać.
Ciekawe, że oceniana odległość tylnych siedzeń od przednich wynosi wg atrykułu 600 a we wcześniejszych testach AŚ Loganów było 700. Po FL Logan się skurczył?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum