Witam wszystkich klubowiczów/forumowiczów
Jestem zdecydowany na zakup Sandero 1.2 Laureate z dołożeniem fabrycznego LPG Landi Renzo.
Póki co poruszam się Daewoo Lanosem 1.6 16V 105 KM z 1999r., niestety za niedługo auto stanie się już pełnoletnie. Zdecydowałem się na zakup Sandero z powodu prostych i sprawdzonych konstrukcji (cena oczywiście też bardzo pozytywnie zaskakuje).
Dziś odwiedzam salon w celu wypytania o szczegóły oraz jazdę próbną - zobaczymy co się da załatwić
Ostatnio zmieniony przez ahhhreccek2710 2016-05-02, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Witam ponownie
Jestem już po jeździe próbnej, wrażenia ogólnie pozytywnie, choć czasem brakowało mi mocy i momentu obrotowego w porównaniu z obecnym Lanosem - ale nie chciałem też "porządnie deptać", nie przekraczałem 3000rpm. Nie uważam tego za wadę, do każdego autka się trzeba przyzwyczaić. Pozytywnie zaskoczyło mnie spalanie - ruszałem na zimnym silniku - i mam porównanie z Lanosem (mam interferjs ALDL podpinany do laptopa i wiem jak to w Lanosie wyglądało)
Cytat:
Niestety nie robią silnika 1,2 z gazem sam się na tym zawiodłem.
Tak, masz rację, nie robią, jest obecnie tylko 0.9 TCe z LPG.
U mnie wygląda to w ten sposób, że biorę "benzyniaka" i montują gaz.
Do wyboru miałem 2 instalacje:
-BRC
-Landi Renzo
Wybrałem Landi - jest troszkę droższa, ale ma dłuższą gwarancję. Co do BRC - ma 2 lata gwarancji i serwis tylko u tego dealera.
Została tylko kwestia wybrania koloru. Zwykły biały bez dopłaty/szary comete.
Akurat dziś miałem przyjemność zobaczyć to autko w tym kolorze, jest super Chyba na szare Sandero się zdecyduję :) Zobaczymy czy będę mógł Lanosa zostawić w rozliczeniu i ile mi za niego zaproponuję - w sumie autko prawie pełnoletnie..w najgorszym wypadku sprzedam, a jak się nie uda to niestety... zezłomuję
Szkoda, tyle lat bezawaryjnie służył, pomimo jego wieku i ubogiego (na obecne czasy) wyposażenia nadal jest mi wierny i wiem, że mogę na niego liczyć
Ale Sandero bardzo pozytywnie zaskoczyło moją żonę, jest bardzo przestronne z tyłu
Już nie mogę się doczekać podjęcia decyzji i złożenia zamówienia
Szary wygląda bardzo prestiżowo
Pozdrawiam wszystkich
Witam!
Przetłumaczyłem książkę naprawa sandero na polski służę pomocą kontakt na PW.
Witam
Właśnie, wcześniej już coś czytałem tutaj na forum w tym temacie
Książka z pewnością się przyda (choć przez 3 lata moje ręce będą miały powiedziane "wara od samochodu", dostęp będzie miało tylko ASO), super, że takie tłumaczenie wykonałeś
Mam nadzieję, że Sandero będzie tj Lanos wdzięcznym dzieckiem i nie będzie brykało Wiadomo, prędzej, czy później coś na pewno wyskoczy (oby jak najpóźniej i żeby to była jedynie klapka wlewu paliwa - i też nie za często )
Pozdrawiam
Przecież możesz lanosa zostawić jako rezerwowe autko dopóki jeździ. Zezłomujesz jak ci diagnosta nie będzie chciał przeglądu podbić.
Hejka dzięki za odpowiedź - u mnie troszkę to inaczej wygląda...mam przegląd do 18 czerwca, nie wiem czy mnie puszczą, bo progi ruda zjadła ;)
Nie chcę dokładać do auta, bo choćbym je odpicował, to w salonie zapłacą marne grosze
Nie opłaca mi się wkładać tyle pieniążków, na odkupie powiedzą, że i tak...stary rocznik, nie ma klimatyzacji itp...
Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1,2 75km
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2016-05-04, 12:09
ahhhreccek2710 napisał/a:
U mnie wygląda to w ten sposób, że biorę "benzyniaka" i montują gaz.
Tylko Pamiętaj o tym iż gwarancje na sam gaz będziesz miał jedynie w ASO w którym bierzesz sandero, inne ASO nie będą chciały się do tego dotykać na gwarancji, jedynie za normalna opłata.
Też miałem podobną sytuację, tyle że Fiata Pandę sprzedałem i kupiłem sprowadzony Logan Kombi.
Na pewno będziesz zadowolony :) Z instalacją gazową przemyśl temat, Dacie mało palą może nie będziesz musiał :) Ja właśnie jestem na etapie liczenia co mi bardziej będzie się opłacać :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum